Τα είπαν στην Αθήνα Σ. Στεφάνου – Ν.Βούτσης

Τα είπαν στην Αθήνα  Σ. Στεφάνου – Ν.Βούτσης

Τι είπαν στη συνάντηση τους

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης, στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: Πρ. Προδρόμου: Δεν υπάρχει μετατόπιση, στόχος η επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Κυπριακό

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το κυπριακό ζήτημα, με τον Πρόεδρο της Βουλής να εκφράζει την πλήρη και αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο. Αναφερόμενος στο άνοιγμα του «Φακέλου της Κύπρου» από τη Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως ένα σημαντικό βήμα. «Ήταν ηθικό, πολιτικό και ιστορικό καθήκον της ελληνικής πλευράς, αλλά είναι το ελάχιστο. Ας είναι ένα λιθαράκι στο να βρεθεί οριστική λύση», σημείωσε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι η στασιμότητα και η παράταση των προβλημάτων, και ιδιαιτέρως του Κυπριακού, δεν είναι προς όφελος του κυπριακού λαού.

Από την πλευρά του, ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε την κρισιμότητα της περιόδου που διάγουν τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι προσπάθειες που καταβάλλονται θα οδηγήσουν σε συμφωνία στους όρους αναφοράς για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, και να φτάσουμε σε μια λύση απελευθέρωσης και επανένωσης στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ώστε να μπορέσει ο λαός μας, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαζί, να ζουν σε έναν ελεύθερο τόπο με προοπτική κι ελπίδα».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου και τα μέλη του ΑΚΕΛ, Ευάγγελος Πάλλας, Γεώργιος Μιχαηλίδης και Γεώργιος Λιάσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ