Εκτελεστικό Γραφείο ΔΗΚΟ: Η παραίτηση του ΥΠΟΙΚ είναι επιβεβλημένη

Εκτελεστικό Γραφείο ΔΗΚΟ: Η παραίτηση του ΥΠΟΙΚ είναι επιβεβλημένη

Επαναλαμβάνει ότι η παραίτηση ή η παύση του Υπουργού Οικονομικών είναι επιβεβλημένη.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος, σε συνεδρίαση του την Τρίτη, συζήτησε το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την Κατάρρευση του Συνεργατισμού καθώς και την αντίδραση της κυβέρνησης και επαναλαμβάνει ότι η παραίτηση ή η παύση του Υπουργού Οικονομικών είναι επιβεβλημένη.

Το Εκτελεστικό Γραφείο το ΔΗΚΟ προσθέτει ότι η παραμονή του Υπουργού Οικονομικών ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης πολιτικής αστάθειας και πλήττει την αξιοπιστία της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Περδίκης: Να δώσει ο ΠτΔ τα πρακτικά της 15ης Μαρτίου για τα ΜΕΔ

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής είναι πλήρως τεκμηριωμένο και αποτελεί σημείο αναφοράς σε σχέση με την κατάρρευση του Συνεργατισμού και τους λόγους που οδήγησαν σ’ αυτή.

Το Εκτελεστικό του ΔΗΚΟ παρατηρεί ότι η προκλητική περιφρόνηση του πορίσματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και το σύνολο της Κυβέρνησης και η αποποίηση οποιασδήποτε πολιτικής ευθύνης, συνιστά αλαζονική συμπεριφορά, η οποία πλήττει τους θεσμούς, πλήττει την οικονομία, πλήττει την αξιοπιστία της χώρας μας και πλήττει στο τέλος της ημέρας και την ίδια τη δημοκρατία.

Στο πόρισμα καταγράφεται ρητά και με σαφήνεια ότι η πολιτική ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ, από το 2013 και μετά, συνεχίζει το ΔΗΚΟ και αναφέρει πως είναι προφανές πως η Κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί τα πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα που αφορούν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και την οικονομία ολόκληρη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Περαιτέρω το Σώμα καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να συνεχίσει τις έρευνες για τις πιθανές ποινικές και αστικές ευθύνες, όπως αυτές διαπιστώνονται στο πόρισμα και να προχωρήσει σε ανάλογες διώξεις και επαναλαμβάνει τη θέση του ΔΗΚΟ υπέρ της διαφάνειας και της δημοσιοποίησης στοιχείων αναφορικά με τις διαγραφές δανείων ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ και τα Μη –Εξυπηρετούμενα Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων.

Το ΔΗΚΟ εκφράζει επίσης λύπη επειδή ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος επέλεξαν την οδό της περιφρόνησης της Επιτροπής, της υπόσκαψης των θεσμών, της αμφισβήτησης του πορίσματος και της κοροϊδίας του κυπριακού λαού, αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ