Στο Βασίλειο του Μπαχρέιν ο ΥΠΕΞ με φόντο τις διμερής σχέσεις

Στο Βασίλειο του Μπαχρέιν ο ΥΠΕΞ με φόντο τις διμερής σχέσεις

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού

Για επίσημη επίσκεψη στο Βασίλειο του Μπαχρέιν, μεταβαίνει σήμερα στη Μανάμα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του ομολόγου του, Σεΐχη Khalid bin Ahmed bin Mohammed Al Khalifa.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες με τον ομόλογό του, κατά τις οποίες θα ανασκοπηθεί το πλήρες φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου - Μπαχρέιν και θα εξετασθούν συγκεκριμένοι τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Διαβάστε επίσης: Περδίκης: Να δώσει ο ΠτΔ τα πρακτικά της 15ης Μαρτίου για τα ΜΕΔ

Θα συζητηθούν, επίσης, περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ αναμένεται να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, ανάμεσα στις οποίες και Μνημόνιο Συναντίληψης για Συνεργασία στον Τομέα της Ενέργειας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός για συνάντηση από τον Πρωθυπουργό της χώρας Πρίγκιπα Khalifa bin Salman Al-Khalifa, ενώ θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρώτο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Πρίγκιπα Salman bin Hamad al Khalifa, Διάδοχο του Θρόνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Μανάμα, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Μπαχρέιν, Samir Nass.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της Πέμπτης, 15 Μαρτίου