Ακιντζί: Δεν υπάρχει λίστα με απαγορευμένα βιβλία στα κατεχόμενα

Ακιντζί: Δεν υπάρχει λίστα με απαγορευμένα βιβλία στα κατεχόμενα

Τι ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί για τα απαγορετμένα

Δεν υπάρχει λίστα με απαγορευμένα βιβλία στα κατεχόμενα, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
 
Αναφερόμενος στη δημόσια συζήτηση για σύλληψη κομματικού στελέχους του ΡΤΚ για κατοχή «απαγορευμένων βιβλίων», ο κ. Ακιντζί είπε ακόμη ότι όλες οι συζητήσεις θα πρέπει να διαπνέονται από τους οικουμενικούς κανόνες δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τρόπο ορθολογικό.

Διαβάστε επίσης: Aνησυχεί η κυβέρνηση για τις άλλες «επιλογές» από Τσαβούσογλου
 
Σε γραπτή του ανακοίνωση, ο κ. Ακιντζί πρόσθεσε ότι ο «τ/κ λαός» έχει επιλέξει να ζει τη ζωή του στη βάση των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, οι Τ/κ παραμένουν δεσμευμένοι στην ολοκληρωτική μάχη κατά της ανάπτυξης και της εξάπλωσης της τρομοκρατίας και της βίας. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, είναι απαραίτητο να μην ζημιώνονται οι αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας κατά τη μάχη έναντι μη δημοκρατικών προσεγγίσεων που απειλούν τις ελευθερίες.
 
Εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι οι ελευθερίες περιορίζονται και είπε ότι οι «νομοθέτες» και όσοι εξασκούν τη νομική επιστήμη θα πρέπει αυτό να το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ανησυχίες, είναι απαραίτητο από νομοθετικής άποψης να γίνει μια σαφής διάκριση μεταξύ βίας και τρομοκρατίας από τη μια και δημοκρατίας και ελευθερίας από την άλλη, είπε.
 
Αντί να περιορίζονται οι ελευθερίες, στη «χώρα» μας – όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα – θα πρέπει να υπερισχύει η τάση για ενδυνάμωση των ελευθεριών και θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για υιοθέτηση των αξιών του σύγχρονου κόσμου, του οποίου αισθανόμαστε ότι είμαστε κομμάτι, κατέληξε.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ