Αποχωρεί από το Υπ. Οικονομικών ο Χάρης στο τέλος του έτους

Αποχωρεί από το Υπ. Οικονομικών ο Χάρης στο τέλος του έτους

Μέχρι το τέλος του χρόνου στο Υπουργείο

Την απόφασή του να ολοκληρώσει τη θητεία του στη θέση του Υπουργού Οικονομικών στο τέλος του 2019 ανακοίνωσε ο Χάρης Γεωργιάδης, χωρίς ωστόσο να αποδεχθεί τις ευθύνες που του καταλογίζει η Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Διαβάστε επίσης: Χάρης: Fake news ότι διόρισα τα μέλη του ΔΣ της ΣΚΤ

«Έχω συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα συνεχίσω στο ΥΠΟΙΚ μέχρι το τέλος του έτους. Θεωρώ πως η συμπλήρωση σχεδόν 7 χρόνων στο ΥΠΟΙΚ είναι υπέρ αρκετή για κάθε άνθρωπο που ανέλαβε μια ευθύνη να βοηθήσει στα δύσκολα», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Χαρακτήρισε τα συμπεράσματα της Ερευνητικής Επιτροπής ως «λανθασμένα και άδικα», προσθέτοντας όμως ότι η αποχώρησή του αποχώρηση δεν επισπεύδεται λόγω της έκθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Κανένας δεν υπηρετεί από εμάς σε τέτοιες θέσεις σε μόνιμη βάση. Ήδη είμαι ο μακροβιότερος ίσως μαζί με τον συνάδελφό μου της Μάλτας ΥΠΟΙΚ στην ευρωζώνη. Στο τέλος του έτους θα είμαι, με εξαίρεση του αείμνηστου Ανδρέα Πατσαλίδη που υπηρέτησε τη δεκαετία του ’70 για έντεκα χρόνια θα είμαι με διαφορά ο δεύτερος μακροβιότερος ΥΠΟΙΚ στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεπώς στο τέλος του χρόνου ένας κύκλος θα φτάσει σε μια φυσιολογική ολοκλήρωση», είπε, για να προσθέσει πως «έχω πετύχει πλείστα όσων είχα καθορίσει ως δικούς μου στόχους και όσα είχαν καθοριστεί ως στόχοι της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης».
 
Ερωτηθείς αν μετά την αποχώρησή του από τη θέση του ΥΠΟΙΚ θα παραμείνει μέλος της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως "η διάθεσή μου να παραμείνω μέχρι τέλος του χρόνου δεν αίρει το απόλυτο δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ανά πάσα στιγμή να διαμορφώνει το κυβερνητικό σχήμα, αλλά η πρόθεσή μου είναι να αποχωρήσω από το κυβερνητικό σχήμα στο τέλος του 2019.

Θα αποφασίσω τί θα κάνω στη συνέχεια και δεν θα απέκλεια καθόλου σε κάποιο στάδιο την παραμονή του στην κυπριακή πολιτική», πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση αν δεν μεσολαβούσε το πόρισμα της Επιτροπής, η απόφασή του να παραμείνει στη θέση του ΥΠΟΙΚ μέχρι το τέλος του 2019 θα είχε ληφθεί, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θεωρεί τα συμπεράσματα της ερευνητικής επιτροπής και λανθασμένα και άδικα. «Η παραμονή μου στο ΥΠΟΙΚ όμως ή μάλλον η αποχώρησή μου από το ΥΠΟΙΚ δεν επισπεύδεται λόγω αυτής της έκθεσης. Κατ’ ακρίβεια πιθανώς το ζήτημα του Συνεργατισμού με κράτησε περισσότερο απ’ ότι ο ίδιος θα επιθυμούσα», συμπλήρωσε.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ