Ο Αλέκος Σταμάτη νέος Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ

Ο Αλέκος Σταμάτη νέος Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ

Ενέκριναν πρόταση που υπέβαλε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου

Έκκριση στην πρόταση που υπέβαλε ο Υπουργός Υγείας για τον διορισμό διορισμό του κ. Αλέκου Σταμάτη σε αντικατάσταση του Sir David Nicholson, έδωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση του Υπουργικού: 

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε πρόταση που υπέβαλε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου και αφορά στον διορισμό του κ. Αλέκου Σταμάτη σε αντικατάσταση του Sir David Nicholson στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), σε συνέχεια παραίτησής του κ. Nicholson στις 27 Φεβρουαρίου 2019. Ο διορισμός του κ. Σταμάτη έχει άμεση ισχύ και θα έχει διάρκεια μέχρι την 1η Μαΐου 2023.

Ο κ. Σταμάτη έχει πολυετή υπηρεσία σε διάφορες θέσεις στον τομέα της Υγείας, έχοντας εμπλοκή στους σχεδιασμούς του ΓεΣΥ από τη δεκαετία του ’90 από τη θέση του στη διοίκηση της Τράπεζας Αναπτύξεως Κύπρου, ενώ διετέλεσε για σειρά ετών στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου.
Ο Υπουργός Υγείας χαιρετίζει τον διορισμό του κ. Σταμάτη, ο οποίος με τις γνώσεις και την επιστημονική του κατάρτιση, θα συμβάλει στην ολοκλήρωση της προσπάθειας για την αναβάθμιση και τη διοικητική και οικονομική αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Ο κ. Υπουργός εκφράζει, παράλληλα, τις ευχαριστίες του προς τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΥπΥ για τις υπηρεσίες και τη συμβολή του στο εγχείρημα.