Επιδίδει διαπιστευτήρια στον ΠτΔ η Πρέσβειρα των ΗΠΑ

Επιδίδει διαπιστευτήρια στον ΠτΔ η Πρέσβειρα των ΗΠΑ

Η συνάντηση θα γίνει την Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο

H νέα Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκέιλ Γκάρμπερ, θα επιδώσει τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Διαβάστε επίσης: Ικανοποίηση για κοινή θέση κρατών μελών ΕΕ για Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας
 
Ο διορισμός της κ. Γκάρμπερ είχε επικυρωθεί από την αμερικανική Γερουσία στις 2 Ιανουαρίου. Η ορκωμοσία της έγινε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την 1η Μαρτίου και η νέα Αμερικανίδα Πρέσβειρα έφθασε στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα.
 
Η κ. Γκάρμπερ είναι διπλωμάτης καριέρας και μέχρι πρόσφατα ήταν βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για το Γραφείο Ωκεανών και Διεθνών Περιβαλλοντικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Από το 2009 μέχρι το 2012 ήταν Πρέσβης των ΗΠΑ στη Λετονία και προηγουμένως βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Στην Κύπρο διαδέχεται την Κάθλιν Αν Ντόχερτι, η οποία διετέλεσε Πρέσβειρα στο νησί από τον Οκτώβρη του 2015.
 
Στην ομιλία της καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, τον περασμένο Οκτώβριο, πριν την επικύρωση του διορισμού της, η κ. Γκάρμπερ είχε αναφέρει πως εφόσον ο διορισμός της στη θέση της Πρέσβειρας των ΗΠΑ στη Λευκωσία επικυρωθεί, θα εργαστεί για την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ ΗΠΑ - Κύπρου και θα υποστηρίξει την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα στις προσπάθειές τους για συμφιλίωση και επανένωση.
 
Χαρακτήρισε επίσης την Κυπριακή Δημοκρατία πολύτιμο φίλο και σημαντικό στρατηγικό εταίρο, με τον οποίο οι ΗΠΑ συνεργάζονται σε μια σειρά προτεραιότητες, όπως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η ασφάλεια στη θάλασσα και η επιβολή της τάξης.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ