Απάντησε στο ΕΛΑΜ ο Σιζόπουλος: Πού ήταν και τι έκανε στον πόλεμο του 1974...

Απάντησε στο ΕΛΑΜ ο Σιζόπουλος: Πού ήταν και τι έκανε στον πόλεμο του 1974...

Απάντηση από Μαρίνο Σιζόπουλο σε ΕΛΑΜ για θέμα φυγοστρατίας

Επιστρέφοντας τα πυρά στον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, απάντησε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως αν ο κ. Χρίστος Χρίστου παρίστατο σε συνεδριάσεις της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής για τη φυγοστρατία, οι συμβουλές που θα είχε να δώσει είναι πώς θα αποφεύγουν οι νέοι τη θητεία τους στην ΕΦ. Παράλληλα, κάλεσε την Πολιτεία να διερευνήσει τις απειλές "που εκτόξευσε" ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ προς την ΕΔΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο» - Πυρ ομαδόν κατά ΕΛΑΜ

Ο κ. Σιζόπουλος είπε αρχικά πως κατανοεί τους λόγους της συμπεριφοράς του ΕΛΑΜ και "τις απειλές που εκτόξευσε" την Παρασκευή ο Πρόεδρος του προς την ΕΔΕΚ και τον ίδιο προσωπικά. Είπε πως η ηγεσία του ΕΛΑΜ αντιλαμβάνεται ότι ο "ανέξοδος πατριωτισμός" άρχισε να καταρρέει και δεν είναι τυχαίο ότι αποφεύγει να απαντήσει κατά τρόπο σαφή και ξεκάθαρο στα ερωτήματα που έχουν τεθεί για τη φυγοστρατία ηγετικών στελεχών του ΕΛΑΜ.

Ανιστόρητη ηγεσία ΕΛΑΜ

Επίσης, είπε πως η ηγεσία του ΕΛΑΜ "αποδείχθηκε ανιστόρητη", καθώς η ΕΔΕΚ δεν υπέκυψε ποτέ σε απειλές και εκβιασμούς, ενώ απηύθυνε ανοικτό ερώτημα προς τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας για το πώς σκέφτονται να χειριστούν τις συγκεκριμένες απειλές που συνιστούν εκτροπή από τα δημοκρατικά θέσμια και τη συνταγματική νομιμότητα. «Είναι διατεθειμένα να διερευνήσουν τι εννοεί η ηγεσία του ΕΛΑΜ όταν απειλεί για απάντηση με στρατιωτικούς όρους και ανορθόδοξο πολιτικό τρόπο; Μήπως εννοούν ότι θα εφαρμόσουν ανάλογες πρακτικές όπως αυτές της Χρυσής Αυγής;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Σιζόπουλος έθεσε εκ νέου τα ερωτήματα ως προς την ηγεσία του ΕΛΑΜ. «Ο Πρόεδρος του πώς δικαιολογεί το γεγονός ότι ενώ έτυχε απαλλαγής από την στρατιωτική θητεία λόγω ιατρικού προβλήματος, αμέσως μετά υπηρέτησε ως σωματοφύλακας του προέδρου της Χρυσής Αυγής. Το δεύτερο ηγετικό στέλεχος απέφυγε να απαντήσει αν κατά την κατάταξη του στην ΕΦ ζήτησε απόλυση με τη δικαιολογία ότι υποφέρει από δερματική αλλεργία, ενέργεια η οποία καταδεικνύει ότι από την αρχή δεν ήθελε να υπηρετήσει. Το τρίτο στέλεχος δεν απάντησε ακόμα γιατί δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και ποια προβλήματα επικαλέστηκε», είπε.

Είναι πρόκληση αυτοί που με διάφορα προσχήματα δεν υπηρέτησαν στην ΕΦ να παρουσιάζονται και ως μαχητές για την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μας, αλλά το ακόμα πιο προκλητικό, πρόσθεσε, είναι να εμφανίζονται και ως οι πολιτικοί συνεχιστές του οράματος της χούντας των Αθηνών, η οποία συνεργάστηκε με την Τουρκία και τους ΝΑΤΟϊκούς κύκλους για να πραγματοποιηθεί η εισβολή.

Διαβάστε επίσης: Αντίδραση ΕΛΑΜ για φυγοστρατία: Που ήταν ο Σιζόπουλος στον πόλεμο του 1974;

Απάντηση για 1974

Απαντώντας στα ερωτήματα του ΕΛΑΜ για το πού ήταν ο ίδιος το 1974, είπε πως αν και μαθητής στο κατεχόμενο χωριό Διόριος της Κερύνειας, οργάνωναν με τους συνομήλικους του ομάδα εφοδιασμού των στρατιωτών του 281 ΤΠ στην περιοχή του χωριού Πάναγρα. Όσον αφορά το ερώτημα το έργο που έχει κάνει ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας, είπε πως το ΓΕΕΦ και το ΥΠΑΜ είναι υπεύθυνοι να απαντήσουν. Όμως, διερωτήθηκε, αν το ΕΛΑΜ έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο της Επιτροπής γιατί δεν ζήτησε να είναι μέλος της Επιτροπής ή έστω να παρευρίσκεται ως παρατηρητής.

Όπως είπε, ο ίδιος δικαιολογεί τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ που δεν παρευρέθηκε έστω και μια φορά σε συνεδρία της Επιτροπής εδώ και τρία χρόνια, καθώς τα υπόλοιπα μέλη θα προσπαθούσαν με προτάσεις και εισηγήσεις να μειώσουν τη φυγοστρατία. «Σε τέτοιες συζητήσεις οι δικές του οι προτάσεις θα είναι πώς ακριβώς θα βοηθήσει τη φυγοστρατία και όχι πώς θα αποφύγουμε τη φυγοστρατία», είπε.

Επίσης, είπε πως ο ίδιος μπορεί να απαντήσει πού ήταν και το 1974 αλλά και όποια άλλη στιγμή και να παρουσιάσει και το ποινικό του μητρώο, και διερωτήθηκε αν μπορούν τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΜ να πράξουν το ίδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ερωτηθείς για το πού βρήκε αυτές τις πληροφορίες για τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΜ και αν αυτά δεν εμπίπτουν στο ιατρικό απόρρητο, είπε πως αυτά τα στοιχεία έχουν δημοσιοποιηθεί ήδη και έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και στην εφημερίδα Πολίτης. «Δεν υπάρχει καμία δική μου αναφορά γύρω από αυτά τα ζητήματα», πρόσθεσε και σημείωσε πως ενδεχομένως να υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα ενόψει Ευρωεκλογών.

Ερωτηθείς αν αποτελούν ποινικό αδίκημα οι δηλώσεις του ΕΛΑΜ, είπε πως δεν μπορεί ο ίδιος να γνωρίζει και για αυτό το λόγο έχει απευθυνθεί στα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας που έχουν καθήκον και ευθύνη να μελετήσουν τις απειλές. Όταν δηλώνεις ότι θα χρησιμοποιήσεις στρατιωτικούς όρους για να απαντήσεις ή ανορθόδοξο πολιτικό τρόπο, τότε αυτό αποτελεί απειλή, πρόσθεσε.

ΡΙΚ

Κληθείς να σχολιάσεις τις εξελίξεις γύρω από την καταψήφιση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ και τη δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν θα μείνουν εκτεθειμένοι, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως αυτό που αντιλαμβάνεται είναι ότι θα έρθει ένας αναθεωρημένος προϋπολογισμός του ΡΙΚ για να τύχει της έγκρισης της πλειοψηφίας για να προχωρήσει.

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά της η ΕΔΕΚ τα τελευταία τρία χρόνια συνεχώς έθετε συγκεκριμένα ζητήματα γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του ΡΙΚ, γύρω από ευνοϊκές μεταχειρίσεις, γύρω από το θέμα παραγκωνισμού ικανότατων στελεχών και γύρω από πολλά ζητήματα που δεν ήταν εντός του πλαισίου που θα έπρεπε μια κρατική ραδιοτηλεόραση να ακολουθεί για σκοπούς δημόσιας ενημέρωσης και του ρόλου τους.

"Αν το κυβερνητικό κόμμα σήμερα ξαφνικά αποφάσισε ότι υπάρχουν όλα αυτά τα κακώς κείμενα στο ΡΙΚ, όπως διατυπώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και με τις οποίες συμφωνώ, ποιοι έχουν την ευθύνη για να τα αποκαταστήσουν; Αυτοί που κυβερνούν, και δεν είναι η ΕΔΕΚ που κυβερνά αλλά ο ΔΗΣΥ", είπε και κάλεσε το κυβερνών κόμμα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Πηγή: ΚΥΠΕ