Τι αποφάσισε το Ανώτατο για την 56η έδρα

Τι αποφάσισε το Ανώτατο για την 56η έδρα

Ποια είναι η απόφαση του Ανωτάτου

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ως αντισυνταγματικό το νόμο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων σε σχέση με την 56η έδρα του σώματος με τον οποίο η βουλευτική έδρα της Λεμεσού είχε αποδοθεί στην Αλληλεγγύη και στον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Δικαστηρίου, η οποία δεν είναι ομόφωνη ως προς το αποτέλεσμα, συγκεκριμένη πρόνοια του νόμου προσκρούει και είναι αντίθετη στην αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας, ενώ ο νόμος παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου για 56η έδρα – Τι αναμένεται

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης είπε ότι έχουν δικαιωθεί οι θέσεις που έχουμε προβάλει εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι χρειάζεται να γίνει μια επιμελημένη μελέτη της απόφασης «για να δούμε με ποιο τρόπο μπορεί να προχωρήσουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«θα πρέπει ξανά- όπως είχα και προηγουμένως γνωματεύσει- να εξεταστεί ενδεχόμενα η πιθανότητα τροποποίησης των προνοιών του συντάγματος», είπε ο κ. Κληρίδης ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αναπληρωματικής εκλογής, απάντησε πως «με το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς φαίνεται να προσκρούει πάνω σε διάφορα προβλήματα».

Περισσότερα σε λίγο…