ΓΓ ΑΚΕΛ για ΕΛΑΜ: Δεν έβγαλαν μισή σκοπιά για την πατρίδα, αλλά λένε ότι θα την απελευθερώσουν

ΓΓ ΑΚΕΛ για ΕΛΑΜ: Δεν έβγαλαν μισή σκοπιά για την πατρίδα, αλλά λένε ότι θα την απελευθερώσουν

«Δεν εδέησαν να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία», δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού

«Αυτοί που παριστάνουν τους υπερ-πατριώτες, αυτοί που περίπου μας προτείνουν να κάνουμε έφοδο για να πάρουμε πίσω και την Κωνσταντινούπολη, δεν εδέησαν να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία», δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις περί φυγοστρατίας στελεχών του ΕΛΑΜ, προσθέτοντας ότι «δεν έβγαλαν μισή σκοπιά για την πατρίδα, αλλά λένε ότι θα την απελευθερώσουν.

Σε χαιρετισμό του στη σημερινή αντιφασιστική και αντιρατσιστική πορεία στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της Διεθνούς Μέρας κατά των Διακρίσεων, ο κ. Κυπριανού ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι, η Κύπρος του 2019 επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο μια απλή και οδυνηρά αληθινή κουβέντα που λέει ότι «δεν είσαι ξένος, είσαι φτωχός, αν ήσουν πλούσιος δεν θα ήσουν ξένος πουθενά».

Διαβάστε επίσης: Ο Υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε την πρόθεση προκήρυξης νέου επενδυτικού μέτρου

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «αν κάποιος έχει λεφτά και μπορεί να αγοράσει ένα πολυτελές σπίτι ή διαμέρισμα, όχι απλώς ανοίγουμε την αγκαλιά μας, αλλά του δίνουμε και διαβατήριο. Αν είναι φτωχός πρόσφυγας τότε φιλοξενείται σε αμφιβόλου ποιότητας εγκαταστάσεις ή του παρέχονται κουπόνια για να ζήσει αυτός και η οικογένεια του και περίπου 250 ευρώ για να ενοικιάσει σπίτι. Αν κάποιος έχει λεφτά τότε ανοίγουν όλες οι πόρτες και τον αποκαλούμε «επενδυτή», αν δεν έχει τότε είναι απλώς «ξένος», το πρώτο, το μεγαλύτερο και το ευκολότερο θύμα του νεοφασισμού».

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «υπάρχουν ορισμένοι που ξέχασαν ή που θέλουν να ξεχάσουμε ότι το ΄74 ήμασταν εμείς οι πρόσφυγες, ήμασταν εμείς που στεκόμασταν στην ουρά για μια κουβέρτα, ένα πιάτο φαγητό που κοιμόμασταν κάτω από τις τέντες. Δυστυχώς υπάρχουν αυτοί που σήμερα μιλούν για την «καθαρότητα της φυλής και του έθνους» και στο όνομα της πατρίδας προωθούν το μεγαλύτερο έγκλημα: το ξεπούλημα του μέλλοντος της Κύπρου και τη διχοτόμηση της. Αυτοί που σήμερα εμφανίζονται ενώπιον του λαού ως οι υπέρμαχοι και οι προστάτες του, όμως την κάθε κρίσιμη ώρα συντάσσονται με το μεγάλο κεφάλαιο και κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του.Αυτό αποδείχτηκε και στην περίπτωση της χώρας μας».

Αναφερόμενος στο ΕΛΑΜ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι όταν πρωτοεμφανίστηκε παρουσιάστηκε ως δύναμη ενάντια στο κατεστημένο. «Σε κάθε κρίσιμη στιγμή όμως αποδείχτηκε να είναι το πολυτιμότερο δεκανίκι για τον κ. Αναστασιάδη και τον Συναγερμό. Έγειρε την πλάστιγγα υπερ τους στις Προεδρικές Εκλογές. Ψήφισε με προθυμία όλα τα νομοσχέδια που διέλυαν τον Συνεργατισμό και φόρτωσαν χρέος δισεκατομμυρίων στους πολίτες».

«Είχαμε πρόσφατα της αποκαλύψεις περί φυγοστρατίας. Αυτοί που παριστάνουν τους υπερ-πατριώτες, αυτοί που περίπου μας προτείνουν να κάνουμε έφοδο για να πάρουμε πίσω και την Κωνσταντινούπολη, δεν εδέησαν να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία. Δεν έβγαλαν μισή σκοπιά για την πατρίδα, αλλά λένε ότι θα την απελευθερώσουν», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ανέφερε ότι «τον ίδιο ρόλο που έχουν οι ομοϊδεάτες τους σε όλη την Ευρώπη, έχουν και αυτοί στην Κύπρο. Τραμπουκισμός, ξενοφοβία, ρατσισμός, λαϊκισμός, μίσος και βία σε βάρος των αδυνάτων. Αυτό είναι το πραγματικό τους πρόσωπο. Ένα κομμάτι του ποιοι πραγματικά είναι αποκαλύφθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ κάτω από την πίεση των αποκαλύψεων περί φυγοστρατίας έχασε τη ψυχραιμία του και απείλησε με «ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο» και απάντηση στις κατηγορίες με «στρατιωτικούς όρους». Οι μάσκες βγαίνουν σιγά-σιγά και το υποκατάστημα της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται», συμπλήρωσε.

«Μα ποιους απειλούν; Η ιστορία αυτού του τόπου είναι γραμμένη με το αίμα εκατοντάδων ηρώων της δημοκρατίας, που δεν λύγισαν όταν τους σημάδευαν τα όπλα, δεν έσκυψαν το κεφάλι όταν τους έριχναν ζωντανούς μέσα στους λάκκους, δεν προσκύνησαν το φασισμό όταν τους έδεναν ζωντανούς πάνω στα δέντρα για να τους κάψουν. Η ιστορία αυτού του τόπου είναι γραμμένη με το δικό μας αίμα. Η ντροπή της ιστορίας αυτού του τόπου είναι γραμμένη με τη δική τους προδοσία. Εμείς δεν ξεχνούμε ποιοι ήταν, δεν αγνοούμε το ποιοι είναι. Αντιθέτως εδώ και χρόνια επιμένουμε να στεκόμαστε απέναντι τους και να τους αποκαλύπτουμε», κατέληξε.

Η πορεία, την οποία διοργάνωσε το ΑΚΕΛ σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις, ξεκίνησε από τον κυκλικό κόμβο του ΟΧΙ, πέρασε διαμέσου της οδού Λήδρας και κατέληξε στην Πλατεία Φανερωμένης όπου ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.