Καδής: Ο Ελληνισμός της Κύπρου αντλεί διδάγματα από την ελληνική επανάσταση

Καδής: Ο Ελληνισμός της Κύπρου αντλεί διδάγματα από την ελληνική επανάσταση

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης

Με κάθε λαμπρότητα και με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρέλαση μαθητών/τριών των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, τμημάτων της Εθνικής Φρουράς, εκπροσώπων Σωματείων και Οργανώσεων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου.

Διαβάστε επίσης: Καδής: Κοντά στους αγρότες σε περίπτωση ζημιών από τη χαλαζόπτωση το Υπουργείο Γεωργίας

Πρώτο παρέλασε για πρώτη φορά το Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστης. Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχτηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, επικεφαλής των επισήμων, από ειδική εξέδρα στην είσοδο του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου, επί της Λεωφ. Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. Καδής ανέφερε ότι ο Ελληνισμός τη Κύπρου αντλεί διδάγματα από την Ελληνική επανάσταση προκειμένου και εμείς, όπως είπε, να συνεχίσουμε τον δικό μας αγώνα για ελευθέρια και επανένωση. Πριν από την παρέλαση τελέστη η καθιερωμένη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου προισταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στον αγώνα του 1821.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρώτος λειτουργός δημοτικής εκπαίδευσης Γενέθλης Γενεθλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το βράδυ. Στις 7.00 – 9.00 μμ θα δοθεί δεξίωση προς τιμή των αγωνιστών της Εθνεγερσίας και της ΕΟΚΑ 1955 - 1959, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου. Τη δεξίωση παραθέτουν η Ιερά Μητρόπολις Πάφου, η Εθνική Φρουρά και ο Δήμος Πάφου.