Χ. Χρίστου: Να αντιμετωπιστούν οι πολιτικές λιτότητας

Χ. Χρίστου: Να αντιμετωπιστούν οι πολιτικές λιτότητας

Όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Όλοι οι πολίτες του κράτους βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πολιτικές λιτότητας και αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν, και όχι να γίνεται μια διαμάχη ανάμεσα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου μετά τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα που προέκυψε μετά τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου για τις αποκοπές μισθών υπαλλήλων του δημοσίου.

Διαβάστε επίσης: Σιζόπουλος για απόφαση Δ. Δικαστηρίου: Προετοιμασία για αποφυγή καταστάσεων 2013

"Είχαμε ενημέρωση σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τα μέτρα τα οποία σκέφτεται να λάβει η κυβέρνηση μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και κατά τη δική μας άποψη το ζήτημα ξεκινά από το 2012 και τους λάθους χειρισμούς που έχουν οδηγήσει σήμερα να βρισκόμαστε ενώπιον αυτής της κατάστασης", ανέφερε ο κ. Χρίστου .

Πρόσθεσε πως "το μήνυμα το οποίο θέλουμε να στείλουμε ως ΕΛΑΜ είναι ότι από τη δική μας πλευρά η κοινωνία δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Ο ιδιωτικός τομέας δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τον δημόσιο τομέα. Όλοι οι πολίτες του κράτους βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πολιτικές λιτότητας. Αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν και όχι να γίνεται μια διαμάχη ανάμεσα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα".

Κυπριακό

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Χρίστου είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με την κ. Λουτ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

"Η τουρκική πλευρά εμμένει στην πολιτική ισότητα. Κάτι τέτοιο για εμάς θεωρείται κατάργηση της δημοκρατίας, κατάργηση του κράτους. Δεν νοείται μια μειονότητα να έχει πολιτική ισότητα με την πλειοψηφία ενός τόπου", ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ