Στη Γεωργία για επίσημη επίσκεψη ο ΠτΔ

Στη Γεωργία για επίσημη επίσκεψη ο ΠτΔ

Το πρόγραμμα το ΠτΔ στη Γεωργία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του  Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, μεταβαίνει την Τρίτη στην Τιφλίδα της Γεωργίας, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στις 17 και 18 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: Στην αντεπίθεση ο Προδρόμου για την παραίτηση της Κυβέρνησης - «Υπάρχει η διάκριση των εξουσιών»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γεωργία.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία μετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Γεωργία με έδρα την Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το πρωί της 17ης Απριλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Τιφλίδα, από την Πρόεδρο της Γεωργίας  Salome Zourabichvili, με την οποία θα παρακαθίσει σε κατ΄ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Πλατεία Ηρώων στην Τιφλίδα, όπου και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Στρατιωτών που έπεσαν μαχόμενοι για την ένωση της Γεωργίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας Mamuka Bakhtadze, o οποίος αργότερα θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Προέδρου Αναστασιάδη.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Γεωργίας  Irakli Kobakhidze.

To βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε επίσημο που θα παραθέσει προς τιμή του η Πρόεδρος της Γεωργίας.
Στις 18 Απριλίου, το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνουν τα επιμελητήρια των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη πάσης Γεωργίας Ιlia II, Cathalicos, στο Πατριαρχείο.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τους Κύπριους παρατηρητές, μέλη της αποστολής επιτήρησης της ΕΕ στη Γεωργία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της 18ης Απριλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ