Ακιντζί: Καλεί τον ΠτΔ να πει ποια είναι τα ζωτικής σημασίας θέματα

Ακιντζί: Καλεί τον ΠτΔ να πει ποια είναι τα ζωτικής σημασίας θέματα

Ο Ακιντζί θέτει σειρά εωτημάτων στον ΠτΔ

Σειρά ερωτημάτων θέτει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στον οποίο απευθύνεται στον πληθυντικό, για το θέμα της θετικής ψήφου, ο Τ/κ ηγέτης με σημερινή γραπτή του δήλωση.

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Να μη διστάζουμε, όταν απαιτείται, να ξεφύγουμε από στερεότυπα

Υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζει να δαιμονοποιεί την αρχή της μίας θετικής ψήφου και γι’ αυτό, αναφέρει, θέλει να τον ρωτήσει δημοσίως, «εφόσον ήσασταν τόσο εναντίον γιατί το είχατε αποδεχθεί; Έχετε επίγνωση ότι με αυτή σας την στάση ανοίξατε συζήτηση για παλιότερες συμφωνίες; Εάν οι συμφωνίες του παρελθόντος πάψουν να αποτελούν έδαφος, πώς θα βρεθεί το σημείο εκκίνησης;»

Ακούσαμε τελευταίως ότι αποδέχεστε την μία θετική ψήφο σε ζωτικής σημασίας θέματα για τους Τ/κ, συνεχίζει ο κ. Ακιντζί στην δήλωσή του λέγοντας ότι τέτοια έκφραση δεν υπήρχε στο παρελθόν και καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να πει ποια θεωρεί ζωτικής σημασίας θέματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρει ότι σε παλιότερες δηλώσεις του για τον αγωγό east Med ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγινε κατανοητό πως δεν θεωρεί το θέμα αυτό ζωτικής σημασίας για τους Τ/κ. Και στην τελευταία τους συνάντηση, συνεχίζει, στις 26 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του είπε το ίδιο πράγμα για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, ότι δηλαδή δεν είναι ζωτικής σημασίας για τους Τ/κ.

Και καταλήγει με το εξής, πάντα στον πληθυντικό: Τότε, μπορείτε σας παρακαλώ να μας πείτε κατ’ εσάς, ποια θεωρείτε ζωτικής σημασίας θέματα για τους Τ/κ σε μια ομοσπονδιακή δομή και «καταδέχεστε» να έχουν γι’ αυτά θετική ψήφο; Αναμένω μια ξεκάθαρη απάντησή σας.

Πηγή: ΚΥΠΕ