Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ επιλέγει συνειδητά ως στόχο τον ΠτΔ και όχι την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας

Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ επιλέγει συνειδητά ως στόχο τον ΠτΔ και όχι την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας

Η απάντηση του Προδρόμου στο ΑΚΕΛ αναφορικά με τα όσα αναφέρθηκαν γύρω από τους χειρισμούς στο Κυπριακό

Για μια ακόμα φορά, μιλώντας για το Κυπριακό, το ΑΚΕΛ επιλέγει συνειδητά ως στόχο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, αναφέρει σε γραπτή απάντηση στο ΑΚΕΛ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Διαβάστε επίσης: Δ. Συλλούρης: Πενταμερής Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας, Αιγύπτου και Ιράκ στην Κύπρο

«Κάνει όμως λάθος στον στόχο, διότι ξεχνά ότι ο Πρόεδρος από την επαύριο του ναυαγίου που προκάλεσε η Τουρκία στο Κραν Μοντανά ζητά με συνέπεια επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου είχαν φτάσει», προσθέτει.

Και αυτό βεβαίως, αναφέρει ο κ. Προδρόμου, «σημαίνει με δεδομένη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων των ΗΕ. Αν κάποιος όλο αυτό το διάστημα, σε κάθε ευκαιρία, διαμηνύει ότι πρέπει να βρεθεί ΄άλλο μοντέλο΄ είναι η τουρκική ηγεσία, Πρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αλλά και σημαντική μερίδα των Τουρκοκυπρίων πολιτικών», προσθέτει.

Ποιό λόγο έχει το ΑΚΕΛ να κάνει ότι δεν ακούει, διερωτάται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και προσθέτει πως «παρομοίως το ΑΚΕΛ με ένα περίεργο τρόπο αντιστρατεύεται συνεχώς την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης για να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις στη βάση των έξι παραμέτρων που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Διερωτάται επίσης «γιατί επικαλείται σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ημερομηνίες».

«Μήπως αμφισβητεί ότι στις 30 Ιουνίου 2017 ο κ. Γκουτέρες πρότεινε και την εγκατάλειψη του παλαιού και αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων και την αποχώρηση του κατοχικού στρατού και τη ρητή αναφορά στη Μόρφου και τη συζήτηση για το πού, πότε και πώς θα μπορούσε να υπάρχουν ειδικές διευθετήσεις για την αποτελεσματική συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων κ.ά.», διερωτάται.

Αναφέρει επίσης ότι «οι μόνοι που το αρνούνται και παίζουν με ημερομηνίες του Πλαισίου, θέλοντας να αποφύγουν συζήτηση για εγγυήσεις και κατοχικό στρατό είναι η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία».

Αναφέροντας ότι η ουσία όμως είναι απλή και σαφέστατη, ο κ. Προδρόμου διερωτάται αν «διεκδικούμε όλοι το Πλαίσιο Γκουτέρες με την κατάργηση εγγυήσεων-επεμβάσεων, αποχώρηση τουρκικού στρατού, ρητή αναφορά στη Μόρφου κ.ο.κ, ή μήπως συμβιβαζόμαστε με την τουρκική μεθόδευση που θέλει να εξουδετερώσει όσα προέβαλε ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ».

Πηγή: ΚΥΠΕ