Παραίτηση από Ιωνά και Αρχηγό; - Τα βλέμματα στραμμένα στο Προεδρικό στη συνάντηση με Αναστασιάδη

Παραίτηση από Ιωνά και Αρχηγό; - Τα βλέμματα στραμμένα στο Προεδρικό στη συνάντηση με Αναστασιάδη

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα

Τα βλέμματα σήμερα στρέφονται στο Προεδρικό Μέγαρο όπου στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντά τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου και τον Αρχηγό Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Έπειτα από την χθεσινή γραπτή δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης που αφήνει αιχμές κατά της Αστυνομίας και την ίδια ώρα προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την παραίτηση του, οι εξελίξεις αναμένεται να καθορίσουν ακόμη και ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς απαντά ο Ιωνάς στις φωνές για παραίτηση - Αποφάσισε και ενημερώνει αύριο τον Αναστασιάδη

Ο Ιωνάς Νικολάου θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια συνάντηση που γίνεται έπειτα από δική του επιθυμία, για την απόφαση του που θα επεξηγήσει. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παραίτηση του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

''Κατά την συνάντηση, που έχω ζητήσει και θα έχω με τον Πρόεδρο, θα τον ενημερώσω για τις αποφάσεις μου και θα του επεξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτές, παρά το γεγονός ότι ως Υπουργός και ως Υπουργείο δεν έχουμε οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να έχουμε τέτοια, αναφορικά με το χειρισμό ερευνών ή ανακρίσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών. Οι ανακρίσεις και διερεύνηση καταγγελιών υπάγονται κατ’ αποκλειστική αρμοδιότητα στις ανακριτικές αρχές που είναι η Αστυνομία, η οποία όποτε κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο αποτείνεται στο Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες. Η εκτελεστική εξουσία δεν έχει αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να αναμιγνύεται σε αυτές'', αναφέρει στη δήλωση του ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, η κυβέρνηση διά στόματος Πρόδρομου Προδρόμου είχε τονίσει ότι αφού ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες και ακολούθως να εξετασθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες, να γίνουν οι απαραίτητες αναθεωρήσεις και διορθώσεις, θα αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Τεταμένες σχέσεις

Καμία ενημέρωση δεν είχε ο Ιωνάς Νικολάου, όπως τόνισε ο ίδιος πριν την αποκάλυψη του εγκλήματος, αναφορικά με τις καταγγελίες και τους χειρισμούς της Αστυνομία. Το κενό στην επικοινωνία μεταξύ του Αρχηγού Αστυνομίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης αποτελεί κοινό μυστικό. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διοικητική έρευνα από τριμελής επιτροπή για τυχόν πειθαρχικά αδικήματα την οποία διέταξε ο Αρχηγός Αστυνομίας η οποία δεν αφορά τον ίδιο. 

Την ίδια ώρα οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα σε Μιτσερό και Ξυλιάτο, σε μια προσπάθεια εντοπισμού των θυμάτων του αδίστακτου serial killer.Σήμερα αναμένεται να ανασυρθεί το αντικείμενο που εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην Κόκκινη Λίμνη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τσιμεντομπλόκ.