Πρόεδρος για παραίτηση Ιωνά: «Αποστερούμαι των υπηρεσιών ενός εκ των στενότερων συνεργατών μου»

Πρόεδρος για παραίτηση Ιωνά: «Αποστερούμαι των υπηρεσιών ενός εκ των στενότερων συνεργατών μου»

Όλα όσα αναφέρει ο ΠτΔ

Την λύπη του εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με την παραίτηση που υπέβαλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου.«Αποστερούμαι των υπηρεσιών ενός των στενότερων συνεργατών μου», τονίζει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Αυτούσια η δήλωση του: 

''Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος μου υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους πολιτικής ευθιξίας, σχετικά με πράξεις ή παραλείψεις από πλευράς του αστυνομικού σώματος στη διερεύνηση καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιωνάς: «Υπέβαλα την παραίτηση μου»

Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι με ιδιαίτερη λύπη που έχω αποδεχτεί την παραίτηση του γιατί αποστερούμαι των υπηρεσιών ενός των στενότερων συνεργατών μου. Επιθυμώ να υπογραμμίσω το πολιτικό ήθος που πάντοτε τον διέκρινε και που επιδεικνύει ο κ. Νικολάου.

Ο Ιωνάς Νικολάου επιτέλεσε με ευσυνειδησία τα καθήκοντα του ως Υπουργός και αφήνει πίσω του πολυσχιδές έργο, ειδικά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων του δικαστικού και σωφρονιστικού συστήματος, αλλά και του αστυνομικού σώματος. Ενώ παράλληλα έχει συμβάλει καθοριστικά και στην ετοιμασία σειράς μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων που δεν αφορούσαν το Υπουργείο του.

Υποβάλλει την παραίτηση του σε μια στιγμή που βρίσκεται στην τελική της φάση η ολοκλήρωση της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης.

Ως εκ τούτου αποδεχόμενος την παραίτηση του τον παρακάλεσα να παραμείνει στη θέση του για να φέρει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου εντός των επόμενων ημερών το σύνολο των Νομοσχεδίων μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης που αυτή τη στιγμή βρίσκεται για νομοτεχνική επεξεργασία στην Νομική Υπηρεσία.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να επαναλάβω πως συμμερίζομαι τον συγκλονισμό και αποτροπιασμό της κοινωνίας για τα πρωτόγνωρα αυτά εγκλήματα. Θέλω να διαβεβαιώσω για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση των στυγερών δολοφονιών, αλλά και πλήρη διερεύνηση των πράξεων ή παραλείψεων σχετικά με τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα''.