Δεν θα προβεί σε ανασχηματισμό ο ΠτΔ

Δεν θα προβεί σε ανασχηματισμό ο ΠτΔ

Ο ΠτΔ ανέφερε πως έχει παρασχεθεί ψυχολογική βοήθεια εκεί και όπου πρέπει

Αρνητικά απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν σκέφτεται να προβεί σε κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Διαβάστε επίσης: Μέτρα προστασίας ξένων εργαζομένων θα εξαγγείλει ο ΠτΔ

"Οχι", απάντησε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σε δηλώσεις το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρνακα, προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων του έργου "Ανάπλαση Δημοτικού Κήπου Λάρνακας", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει ότι η Κύπρος έχει εκτεθεί τις τελευταίες 15 μέρες διεθνώς και να απαντήσει σε ερώτηση με ποια μέτρα μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Αύριο θα συναντηθώ με τους Πρέσβεις ή επιτίμους προξένους τρίτων χωρών για τους εργαζόμενους στην Κύπρο», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, διευκρινίζοντας πως «ο λόγος είναι για να εξαγγείλω κάποια μέτρα, έτσι ώστε να υπάρχει περαιτέρω προστασία». Οπως είπε, «μιλούμε για μερικές χιλιάδες οικογένειες στην Κύπρο, Κυπρίων εργοδοτών, που σαν αποτέλεσμα συμπεριφορών, (οι εργαζόμενοι) εγκαταλείπουν τους τόπους δουλειάς τους». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε περαιτέρω πως «μιλάμε για ένα αριθμό 3600 και τόσων καταγγελιών μέχρι στιγμής από ιδιώτες. Θα πρέπει να δούμε και πώς τηρούν τις υποχρεώσεις τους».

Εκείνο που έχει σημασία, συνέχισε ο Πρόεδρος «είναι ένα, ότι θα δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα στο Γραφείο της Επίτροπου Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο θα εξετάζει κάθε παράπονο στα θέματα που αφορούν τη διαβίωση των εργαζομένων τρίτων χωρών στην Κύπρο».

Σε ερώτηση αν η Πολιτεία οφείλει μια συγγνώμη στις οικογένειες των ατόμων που χάθηκαν, ο Πρόεδρος είπε «χωρίς αμφιβολία» και πρόσθεσε πως «ήδη, έχουμε πάρει μέτρα, έτσι ώστε - είναι κάτι θλιβερό – οι σοροί των θυμάτων να μεταφερθούν στην πατρίδα τους με έξοδα της Κυβέρνησης, ενώ έχει παρασχεθεί και ψυχολογική βοήθεια εκεί και όπου χρειαζόταν».

Ερωτηθείς αν σκοπεύει να επισπεύσει κάποιες σκέψεις για επικείμενο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε λακωνικά «όχι».

Πηγή: ΚΥΠΕ