Α.Κυπριανού: Δεν δέχομαι ότι υπάρχει πολιτική ευθιξία δεκαεννιά μέρες μετά

Α.Κυπριανού: Δεν δέχομαι ότι υπάρχει πολιτική ευθιξία δεκαεννιά μέρες μετά

«Αυτό δεν το ονομάζουμε πολιτική ευθιξία»

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ  Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι η παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου ικανοποιεί την παράταξή του αλλά όχι και οι δικαιολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί, σημειώνοντας ότι το να παραιτείται δεκαεννιά μέρες μετά που υπήρξε έντονη κατακραυγή και πίεση από το ΔΗΣΥ «αυτό δεν το ονομάζουμε πολιτική ευθιξία».

Ο κ. Κυπριανού απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Φιλοξενία, μετά από την υποβολή των υποψηφιοτήτων του ΑΚΕΛ – Αριστερά Νέες Δυνάμεις για τις Ευρωεκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ανδρέας είναι εξαφανισμένος για 12 χρονιά

Σε ερώτηση για την έντονη προεκλογική που διεξάγεται ανέφερε ότι «με τη ομιλία μου νομίζω κάθε άλλο παρά έντονος ήμουν». Κατ’ αρχάς, είπε, «δεν έχω επικεντρωθεί σε κανέναν ονομαστικά. Έχω τοποθετηθεί γενικά και πολιτικά. Από εκεί και πέρα, αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Νεοφύτου στην έλλειψη επιχειρημάτων επιχειρεί να επισείσει τον μπαμπούλα του φόβου στον κόσμο», προσθέτοντας ότι «δεν θα τους ακολουθήσουμε».

Εμείς, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «θεωρούμε ότι η κάθε πλευρά θα πρέπει να αναδείξει τα επιχειρήματά της σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Και εκείνη που νιώθει βέβαιη για τα επιχειρήματα και τα αποτελέσματα των πολιτικών που έχει προωθήσει δεν έχει τίποτα να φοβηθεί απολύτως». Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, «δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε ξεκαθαρίζοντας βέβαια, ότι τις πολιτικές μας θέσεις, τα πολιτικά μας επιχειρήματα, θα τα αναπτύσσουμε πάντοτε. Δεν θα σιωπήσουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Σε ερώτηση για το διακύβευμα των εκλογών απάντησε ότι «θεωρώ ότι για την Κύπρο είναι πρώτα απ’ όλα το διακύβευμα για το ποια μηνύματα θα σταλούν γενικότερα». Θα συνεχίσουμε, διερωτήθηκε, «να υποστηρίζουμε πολιτικές οι οποίες χαρακτηρίζονται από αυταρχισμό και αλαζονεία. Πολιτικές οι οποίες οδήγησαν σε φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς σε σκάνδαλα που ξεφυτρώνουν όπως τα μανιτάρια καθημερινά στη κυπριακή κοινωνία»; Ή, συνέχισε, «θα επιδιώξουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα  ότι φτάνει ως εδώ, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα να ανατείλει μια νέα εποχή για την Κύπρο και για τον κυπριακό λαό»;

Και βέβαια, είπε, «παρόμοια μηνύματα πρέπει να σταλούν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η δική μας η άποψη είναι ότι ο κυπριακός λαός έχει κουραστεί από όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και θα επιδιώξει να στείλει ένα μήνυμα ισχυρό ότι επιβάλλεται αλλαγή της πολιτικής κατάστασης».

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «η παραίτηση ως τέτοια μας ικανοποιεί. Εκείνο που δεν μας ικανοποιεί είναι οι δικαιολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί». «Δεν δέχομαι ότι υπάρχει πολιτική ευθιξία και γι αυτό παραιτείται ο Υπουργός Δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού, «πολιτική ευθιξία θα υπήρχε αν παραιτείτο την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα που ξέσπασε αυτή η ιστορία. Δεκαεννιά μέρες μετά, μετά που υπήρξε έντονη κοινωνική κατακραυγή και την ίδια στιγμή πίεση, απ΄ ότι αντιλαμβάνομαι, και από την πλευρά του ΔΗΣΥ για να παραιτηθεί και να υποχρεώνεται να παραιτείται, αυτό δεν το ονομάζουμε πολιτική ευθιξία».

«Σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε ότι υποκινούμαστε από ρεβανσιστικά συναισθήματα. Εάν τα υποστηρίζει αυτά ο ΔΗΣΥ νομίζω δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Και δεν μπορεί να λέει ότι κατανοεί τα αισθήματα αγανάκτησης του κυπριακού λαού και τα δέχεται, αλλά το ΑΚΕΛ που λέει τα ίδια πράγματα που λέει η κυπριακή κοινωνία να λέει ότι διακατέχεται από συναισθήματα», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι «αυτά τα πράγματα δεν είναι εναρμονισμένα μεταξύ τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ