Ο «Ορέστης στραγγαλίζει» και τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων και διευρύνει την αποχή

Ο «Ορέστης στραγγαλίζει» και τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων και διευρύνει την αποχή

Ψάχνουν ψυχολόγους να τους βοηθήσουν τα κόμματα.

Του Στέλιου Ξιουρή

Παράπλευρες συνέπειες της φρικαλεότητας που βιώνει το νησί από την δράση του ανθρωπόμορφου τέρατος προφανώς και δέχονται και τα πολιτικά κόμματα, τα οποία δεν γνωρίζουν πως θα χειριστούν μια πρωτοφανής κατάσταση πραγμάτων στο νησί.

Η αλληγορία στον τίτλο του κειμένου καταδεικνύει σε κάποιο σημείο την δυσκολία των πολιτικών κομμάτων να σχεδιάσουν το υπόλοιπο του προεκλογικού αγώνα τους και ενώ απομένουν μόνο 21 μέρες μέχρι τις Ευρωεκλογές.

Οι επικοινωνιολόγοι που έχουν το γενικό πρόσταγμα μπορεί να είναι έμπειροι και εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση μειζόνων πολιτικών- οικονομικών- κοινωνικών κρίσεων, αλλά μπροστά στην αντιμετώπιση του ομαδικού σοκ στο οποίο περιέρχεται ολόκληρος λαός έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι και δεν έχουν και τις αναγκαίες λύσεις να παρουσιάσουν στους πολιτικούς. Οι οποίοι ηγέτες των κομμάτων πέραν από του να διαπληκτίζονται περί ευθυνών δεν έχουν να παρουσιάσουν κάτι άλλο στην κοινωνία προς αντιμετώπιση της κρίσης. Κάποιες συμβουλές από ψυχολόγους που ενδιέτριψαν επί του θέματος ίσως να τους έδιναν κάποια διέξοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «Ορέστης» ακύρωσε και την γιορτή της Αστυνομίας

Η αποχή διευρύνεται

Εκ πρώτης όψεως ωστόσο φαίνεται ότι η – ούτως ή άλλως- ψηλή αποχή από τις κάλπες φαίνεται να διευρύνεται, αφού οι πολίτες είναι σαστισμένοι και γενικά , όπως σε αντίστοιχες σοβαρές περιπτώσεις κοινωνικών αναταραχών είναι αρνητικοί έναντι της κάθε εξουσίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή αν πεισθούν οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στις κάλπες και εκεί θα επικεντρωθούν τα εκλογικά επιτελεία το επόμενο διάστημα ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ , οι συνεντεύξεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και γενικά οι τοποθετήσεις των αρχηγών ή εκπροσώπων τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Αν και το συγκεκριμένο τέρας – πολιτικό αυτή την φορά και όχι ανθρώπινο- της αποχής που κατατρώει τα σωθικά της Δημοκρατίας δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί ιδιαίτερα μετά και την τελευταία κρίση.

Ως εκ τούτου το επόμενο διάστημα ενδέχεται να δούμε και ριζοσπαστικές πολιτικές προσεγγίσεις ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση που προκλήθηκε και να σμικρυνθεί το ποσοστό της τεράστιας αποχής , που όπως διαφαίνεται από τις δημοσκοπήσεις θα ανέβει σε ψηλά επίπεδα.