Σφοδρή επίθεση ΠτΔ στο ΑΚΕΛ: «Εμείς ζητήσαμε συγνώμη, άλλοι για το Μαρί όχι»

Σφοδρή επίθεση ΠτΔ στο ΑΚΕΛ: «Εμείς ζητήσαμε συγνώμη, άλλοι για το Μαρί όχι»

Αναφορά στην παραίτηση Ιωνά

Eπίθεση κατά του ΑΚΕΛ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ. Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στα 13 θύματα της τραγωδίας στο Μαρί λέγοντας:

Διαβάστε επίσης: Άγριο ξέσπασμα Άντρου κατά ΠτΔ με φόντο το Κυπριακό


«Έχω εκφράσει τη λύπη μου, έχω εκφράσει τη συγγνώμη μου, εμείς τολμήσαμε και ζητήσαμε συγγνώμη, ανεξάρτητα αν τα θύματα ήταν αλλοδαπές. Κάποιοι δεν ήθελαν και δεν ζήτησαν ακόμα συγγνώμη από τους 13 ήρωες που κυριολεκτικά από πράξεις και παραλείψεις τους, τους οδήγησαν στον θάνατο. Και είναι αυτοί που μας κρίνουν.»


Eπέδειξε ήθος ο Ιωνάς


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην παραίτηση του Ιωνά Νικολάου αλλά και στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ λέγοντας: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έδειξε το ήθος που έπρεπε να επιδείξει, και ας διαβάσουν τις σημερινές ελληνικές εφημερίδες να δουν ποιου το ήθος εκθειάζουν. Αυτής της πολιτικής ζωής, αυτού του κόμματος συμπεριφορές και τα ήθη που έχουμε εισάξει. Δεν διστάζουμε να πάρουμε αποφάσεις. Μπορεί να είναι οδυνηρές, μπορεί να αδικούν και είναι με πόνο ψυχής που έζησα αυτές τις τελευταίες μέρες να αποστερούμε στενών συνεργατών μου, εκ των ικανοτέρων στο Υπουργικό Συμβούλιο ή και αλλού, αλλά ήταν μια επιβεβλημένη πράξη ήθους, και αυτό είναι που πρέπει να μετρά».