Π.Προδρόμου: "Ο ΓΓ ΑΚΕΛ αποδίδει ευθύνη για τούρκικες απειλές εισβολής στην ΑΟΖ"

Π.Προδρόμου: "Ο ΓΓ ΑΚΕΛ αποδίδει ευθύνη για τούρκικες απειλές εισβολής στην ΑΟΖ"

Σχετικά με την απειλή της Τουρκίας για γεωτρήσεις με το «Φατίχ» στην Κύπρο

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε πως με δήλωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού "ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει ευθύνη στην ελληνοκυπριακή πλευρά για την επίθεση της Τουρκίας και τις απειλές εισβολής στην ΑΟΖ της χώρας μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προέδρος ΕΚ: «Ανησυχώ πολύ για τα σχέδια της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ»

Σε γραπτή του απάντηση και σχολιάζοντας τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στο ραδιόφωνο «Πολίτης» σχετικά με την απειλή της Τουρκίας για γεωτρήσεις με το «Φατίχ» στην Κύπρο, ότι «ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί αυτό ήταν να δείξουμε πολιτική βούληση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», ο κ. Προδρόμου επαναλαμβάνει, όπως αναφέρει, προς τον κ. Κυπριανού, το ερώτημα που κατ’ επανάληψη του έχει απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: "Τι άλλο θεωρεί ο κ. Κυπριανού ότι θα έπρεπε να κάνει ο Πρόεδρος και η ελληνοκυπριακή πλευρά, που κατ’ επανάληψη έχει καταθέσει στα Ηνωμένα ΄Έθνη και στον ίδιο τον κ. Α. Γκουτέρες και τη βούληση και την απόλυτη ετοιμότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων";

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
"Θα πρέπει, επιτέλους, να δοθεί κάποια απάντηση από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, διότι η σημερινή δήλωσή του, υπερβαίνοντας κατά πολύ κάθε μέτρο, όσο και αν φαίνεται απίστευτο ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει ευθύνη στην ελληνοκυπριακή πλευρά για την επίθεση της Τουρκίας και τις απειλές εισβολής στην ΑΟΖ της χώρας μας!", καταλήγει ο κ. Προδρόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ