Το DPA αναφέρεται σε εντάλματα σύλληψης για το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου

Το DPA αναφέρεται σε εντάλματα σύλληψης για το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου

«Αυτοί που εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες μπορεί να συλληφθούν»

Στο θέμα της έκδοσης από την Κυπριακή Δημοκρατία ενταλμάτων σύλληψης κατά του πληρώματος τουρκικού πλοίου για γεωτρήσεις που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ αναφέρεται το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) σε τηλεγράφημά του.

Το DPA σημειώνει πως τα εντάλματα σύλληψης ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμα, που προειδοποίησε πως  «αυτοί που εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες μπορεί να συλληφθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή ΠτΔ σε ΓΓ ΟΗΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Όπως αναφέρεται, η Κύπρος θα θέσει το ζήτημα των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων στην ατζέντα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις 9 Μαΐου στο Βουκουρέστι, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά  το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Προστίθεται πως ήδη την Κυριακή, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών άσκησε κριτική κατά των τουρκικών ενεργειών, με την Ουάσιγκτον να εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για την πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις σε κυπριακά ύδατα.

Και η Υπάτη Επρόσωπος γαι την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι έκανε έκκληση στη Τουρκία για αυτοσυγκράτηση το Σαββατοκύριακο, με το τουρκικό ΥΠΕΞ να αντιδρά  άμεσα, ανακοινώνοντας ότι θα προστατεύσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά του, αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ