Προδρόμου: Αποδίδει κακή πίστη στο ΑΚΕΛ

Προδρόμου: Αποδίδει κακή πίστη στο ΑΚΕΛ

Δείτε την απάντηση Προδρόμου στο ΑΚΕΛ

Απάντηση στα όσα ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή, έδωσε το απόγευμα με γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, αποδίδοντας στο κόμμα της Αριστεράς «κακή πίστη».

Διαβάστε επίσης: ΓΓ του ΑΚΕΛ: Εξέφρασε ανησυχία για άνοδο ακροδεξιάς και ΕΛΑΜ

«Το να λέει σήμερα το ΑΚΕΛ -δια του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του σε ραδιοφωνική εκπομπή- ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να πείσει τον Γ.Γ. των Η.Ε. ότι οι διαπραγματεύσεις έπρεπε να συνεχιστούν και να το παρουσιάζει ως το πρόβλημα, είναι τουλάχιστον ηθελημένη κακή πίστη», σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Ο ισχυρισμός που υποβάλλουν, ότι διαπραγματεύσεις δεν ξεκίνησαν όχι γιατί αρνείται η Τουρκία αλλά διότι «δεν έπεισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», εκτός από απολύτως λανθασμένος, είναι κακόπιστος», προσθέτει.

Το να συμπληρώνει το ΑΚΕΛ ότι «πρέπει να συζητήσουμε τις αιτίες οι οποίες διευκόλυναν την τουρκική επιθετικότητα» και να αφήνει στην άκρη την ίδια την επίθεση που υφίσταται η χώρα μας από την Τουρκία, είναι, κατά τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «μια απίστευτη πολιτική τοποθέτηση, μια επικίνδυνη πολιτική θέση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο κ. Προδρόμου τονίζει στη γραπτή του απάντηση στο ΑΚΕΛ ότι όσοι ασχολούνται με το Κυπριακό γνωρίζουν ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η τουρκική πλευρά απέφευγε συστηματικά τις προσπάθειες των ΗΕ και τις εκκλήσεις της δικής μας πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όπως ακριβώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προ καιρού ενημερώσει και τις πολιτικές δυνάμεις στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει και την επίμονη, κατ’ επανάληψη δημόσια τοποθέτηση και άρνηση της Τουρκίας για διαπραγματεύσεις πριν τις Ευρωεκλογές. Δηλαδή μέχρι το χρονικό σημείο κατά το οποίο εκδηλώνει την παράνομη παρέμβαση της με το FATIH στην Α.Ο.Ζ. της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει.

Ταυτόχρονα, σημειώνει, «όλες οι πολιτικές δυνάμεις γνωρίζουν καλά πως σε όλο το προηγούμενο διάστημα, εδώ και ένα χρόνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ανταποκρίθηκε θετικά σε κάθε επαφή με τον Γενικό Γραμματέα και τα ΗΕ και έκανε πλήθος διαβημάτων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το ταχύτερο δυνατό».

Πηγή: ΚΥΠΕ