Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Σταθερή και ισχυρή συμπαράσταση» από τους εταίρους

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Σταθερή και ισχυρή συμπαράσταση» από τους εταίρους

«Οτιδήποτε υπάρχει προς ανακοίνωση θα ανακοινωθεί την ώρα που πρέπει»

Σε δηλώσεις προέβη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με το Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Ρουμανία.

Αυτό, το οποίο καταγράφεται είναι η θετική ανταπόκριση των εταίρων μας σε όσα άκουσαν στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Ρουμανία , είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξαίρεση Βοηθού Αρχηγού από διοικητική έρευνα για «Ορέστη»Εξαίρεση Βοηθού Αρχηγού από διοικητική έρευνα για «Ορέστη»

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κόσμος αναμένει έργα από την ΕΕ σε σχέση με τις προκλήσεις της Τουρκίας και ερωτηθείς αν θα υπάρξουν τέτοιες ενέργειες, είπε ότι «έχει λεχθεί και αυτό. Αυτό, το οποίο καταγράφεται είναι η θετική ανταπόκριση των εταίρων μας σε όσα άκουσαν. Πλην, όμως, δεν λαμβάνονται άμεσα μέτρα σε ένα Άτυπο Συμβούλιο το οποίο για άλλο σκοπό συνεκλήθη και να μην αναμένουμε κάτι ανάλογο ενδεχόμενα και στις 28 Μαΐου. Θα είναι την επομένη των εκλογών.

Αυτό το οποίο καταγράφεται είναι η προσπάθεια δια της διπλωματικής οδού, να εξευρεθεί λύση. Εξαντλούνται πρώτα όλα τα στη διάθεση μέσα, όσων μπορούν να επηρεάσουν και εν συνεχεία λαμβάνονται οι αποφάσεις».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία TOTAL σε σχέση με το οικόπεδο 7, ο Πρόεδρος είπε ότι «οτιδήποτε υπάρχει προς ανακοίνωση θα ανακοινωθεί την ώρα που πρέπει».

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις ΕΔΩ

Κληθείς να πει ποιο ήταν το μήνυμα του Γάλλου Προέδρου κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Σίμπιου της Ρουμανίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ήταν «σταθερή και ισχυρή συμπαράσταση».