ΥΠΕΞ: Ενημερώνει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ

ΥΠΕΞ: Ενημερώνει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα θέσει ενώπιον των Ευρωπαίων ομολόγων του το θέμα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα που υπάρχει προκειμένου να ενημερώσει τους Ευρωπαίους Υπουργούς Εξωτερικών για τις τουρκικές προκλήσεις κατά τη συνεδρία του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην «Κόκκινη Λίμνη γυρίστηκε ταινία - Η σχέση του «Ορέστη» με το σενάριο (Βίντεο)
 
Η συνεδρία του Συμβουλίου θα ξεκινήσει με συζήτηση για θέματα επικαιρότητας, κατά την οποία οι Υπουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν επείγοντα διεθνή ζητήματα.  

Σημειώνεται πως το Συμβούλιο θα συνέλθει την Τρίτη με τη συμμετοχή και των Υπουργών Άμυνας των κρατών μελών, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ατζέντα της συνεδρίας, θα κάνουν απολογισμό της προόδου που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία (PESCO) και θα συζητήσουν ιδίως για την υλοποίηση των 34 έργων της PESCO. Το Συμβούλιο αναμένεται να εκδώσει τη σύστασή του για την πρώτη ετήσια έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της PESCO.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις ΕΔΩ
 
Επίσης, κατά τη διάρκεια γεύματος, οι Υπουργοί Άμυνας θα ανταλλάξουν απόψεις με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ΝΑΤΟ Rose Gotemoeller σχετικά με τη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΚΥΠΕ