Ακιντζί: Την Δευτέρα βλέπει αρχηγούς κομμάτων

Ακιντζί: Την Δευτέρα βλέπει αρχηγούς κομμάτων

Τα βρήκαν ΚΕΕ – ΚΛ γράφει η Χαβαντίς

Την ερχόμενη Δευτέρα θα δει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος μετά από τις διαβουλεύσεις θα δώσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» σε ένα από αυτούς που σε διάστημα 15 ημερών θα πρέπει να επιστρέψει την εντολή με θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΞ: Ενημερώνει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ξεκινώντας από τις 9.30 το πρωί της Δευτέρας, 13 Μαΐου ο κ. Ακιντζί θα συναντηθεί διαδοχικά ανά μισάωρο με τον πρόεδρο του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ, τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, τον πρόεδρο του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι, τον πρόεδρο του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ, τον πρόεδρο του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς και τον πρόεδρο του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Σύμφωνα στο μεταξύ με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Χαβαντίς, τα κόμματα Εθνικής Ενότητας και του Λαού έχουν ήδη συμφωνήσει στον διαμοιρασμό των «υπουργείων». Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες το ΚΕΕ, η εφημερίδα γράφει ότι η συμφωνία είναι ότι το ΚΕΕ θα πάρει 7 «υπουργεία» και την «πρωθυπουργία» και το κόμμα του Λαού θα συνεχίσει να έχει τα 3 «υπουργεία» που ήδη κατέχει, δηλαδή το εξωτερικών, το εσωτερικών και το μεταφορών.

Πηγή: ΚΥΠΕ