ΣΧΟΛΙΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σταυροθηρία με μάχες εκ του συστάδην από τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές για την έδρα

ΣΧΟΛΙΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σταυροθηρία με μάχες εκ του συστάδην από τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές για την έδρα

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τους σταυρούς

Του Στέλιου Ξιουρή

Εφ’ όπλου λόγχη με μάχες εκ του συστάδην με μοναδική προσδοκία την κατάληψη του αντικειμενικού στόχου. Δεν πρόκειται για ατάκα από τις ετοιμασίες των Ελλήνων της Κύπρου για να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους, που όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεξάγουν άλλη μια εισβολή, αλλά από την κατάσταση των υποψηφίων Ευρωβουλευτών στην προσπάθεια τους για προσέλκυση ψήφων.

Αυτή την εποχή δεν παίζει ρόλο αν τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι θεμιτά , αφού και τα αθέμιτα δικαιολογούνται, λόγω του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΔΕΛΕΑΡ, όπως χαρακτηρίζεται η έδρα στην Ευρωβουλή, που συνεπάγεται αρκετές χιλιάδες Ευρώ τον μήνα και αποτελεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα όσων καταφέρουν να πετύχουν την εκλογή τους.

Σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη θα ανησυχούσαν και οι αρχηγοί των κομμάτων αφού σε περίπτωση αποτυχίας θα επωμίζονταν το βάρος της ευθύνης και θα αποχωρούσαν λόγω ευθιξίας, αλλά στην Κύπρο, λόγω κλίματος δεν ευδοκιμεί το συγκεκριμένο φρούτο( ευθιξία).

Πάντως ο πολιτικός χάρτης της Κύπρου ενδέχεται να αλλάξει μετά απ’ αυτές τις εκλογές και θα είναι σηματοδότης για τις επόμενες αναμετρήσεις και εν γένει την επιρροή των κομμάτων στην πολιτική σκηνή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Προσέγγιση ψηφοφόρων με όλους τους τρόπους

Όπως προαναφέραμε  η σταυροθηρία από τους υποψηφίους βρίσκεται στο απόγειο και χρησιμοποιούνται όλες οι μορφές πολιτικής και άλλης μορφής πρακτική για να καταφέρουν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές να προσεγγίσουν ψηφοφόρους. Είτε μέσω προσωπικών επαφών, τηλεφωνικών κλήσεων, συγκεντρώσεων μετά φαγητού και ποτού αλλά και παρουσιών στα τηλεοπτικά πάνελ.

Τα επιτελεία του κάθε υποψηφίου είναι στημένα και εργάζονται πυρετωδώς και φυσικά ανεξάρτητα από την δράση των κομμάτων τους.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τους σταυρούς

Πάντως οι μετρήσεις που γίνονται , οι πλείστες εκ των οποίων είναι κρυμμένες στα πολιτικά γραφεία ή στα συρτάρια των υποψηφίων δίνουν την εικόνα που παραθέτουμε στον τίτλο του κειμένου. Μάχες εκ του συστάδην με το αποτέλεσμα κυριολεκτικά να κρίνεται πάνω στο νήμα, ιδιαίτερα για ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ όπου τρεις- τέσσερεις υποψήφιοι παρουσιάζονται να μάχονται για τις δυο έδρες που θα καταλάβουν τα κόμματα τους.

Αμφίβολη είναι και η έκβαση στο ΔΗΚΟ όπου οι 5 τουλάχιστον υποψήφιοι παρουσιάζονται να έχουν ίσες πιθανότητες και δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια έκπληξη.

 .>>> Όλο το παρασκήνιο του ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ Εδώ

Σε ΕΔΕΚ και Οικολόγους- Συμμαχία πολιτών παρατηρείται έντονη αντιπαράθεση αλλά εκεί προέχει η κατάληψη της έδρας από τα κόμματα τους , η οποία ακόμη βρίσκεται εν αμφιβόλω.

Στο ΕΛΑΜ δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα παραγοντισμού αφού γι’ αυτούς προέχει η κατάληψη της έδρας στην Ευρωβουλή που θα ανοίξει νέους ορίζοντες στο κόμμα…