Στη Σλοβακία για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Βουλής

Στη Σλοβακία για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Βουλής

Θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Peter Pellegrini

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης μεταβαίνει την Κυριακή στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου (Βουλής) της χώρας Andrej Danko.

Διαβάστε επίσης: Εκτάκτως συνεδριάζει το Εθνικό - Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Συλλούρης θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Peter Pellegrini και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Andrej Danko, τον Υπουργό Άμυνας Peter Gajdoš, καθώς και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Lukáš Parízek.

Πέραν των επαφών του στη Μπρατισλάβα, ο κ. Συλλούρης, από κοινού με τον κ. Danko, θα τελέσει στο κτίριο του Εθνικού Συμβουλίου τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας προς τιμή του αποσπάσματος που διατηρεί η Σλοβακία στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακίας θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή του Κύπριου ομολόγου του και θα χαιρετίσει την παρουσία του κ. Συλλούρη κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Ολομέλειας του Σλοβακικού Κοινοβουλίου. Ο Πρόεδρος της Βουλής θα παρακαθήσει, εξάλλου, σε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο Eduard Heger και Μέλη της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Σλοβακίας στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο κ. Συλλούρης θα επισκεφθεί, τέλος, χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Μπρατισλάβα και τα περίχωρα, ενώ επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη.

Τον κ. Συλλούρη συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Εύη Σταυρή-Χατζηγιάννη και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ Αυγούστα Χρίστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ