ΕΛΑΜ: Εμπάργκο όπλων και επίκληση του άρθρου 42/7 της συνθήκης της ΕΕ

ΕΛΑΜ: Εμπάργκο όπλων και επίκληση του άρθρου 42/7 της συνθήκης της ΕΕ

Τι δήλωσε ο Πρόεδρός του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου

Εμπάργκο όπλων από την ΕΕ στην Τουρκία και επίκληση του άρθρου 42/7 της Συνθήκης της ΕΕ, πρότεινε στην σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου το ΕΛΑΜ, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του, Χρίστο Χρίστου.

Διαβάστε επίσης: Σιζόπουλος: Καταγγελίες για προκλητικές ενέργειες του κατοχικού στρατού στη Δένεια

Ο κ. Χρίστου μιλώντας μετά το πέρας του Εθνικού, είπε ότι η χώρα μας τελεί υπό καθεστώς απειλής, έχουμε μια δεύτερη εισβολή σε εξέλιξη, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, συνέχισε, πέραν των μέτρων που η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει, το ΕΛΑΜ ζητεί την ευρωπαϊκή υποστήριξη για την επιβολή εμπάργκο όπλων εναντίον της Τουρκίας. «Θεωρούμε ότι αυτό το πρακτικό μέτρο θα βοηθήσει ώστε να σταματήσουμε την επιθετικότητα της τουρκικής δύναμης. Καθώς επίσης και την ενεργοποίηση του άρθρου 42/7 για υποστήριξη από τις ευρωπαϊκές χώρες προς την Κύπρο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Αυτά τα μέτρα, ανέφερε, μαζί με τα όσα εξήγγειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτή τη στιγμή τις προθέσεις της Άγκυρας.

Ερωτηθείς εάν το κοινό ανακοινωθέν καλύπτει το ΕΛΑΜ, ο Χρίστος Χρίστου απάντησε ότι είναι «η σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου για τα ελάχιστα. Πέραν όμως αυτού εμείς έχουμε καταθέσει επιπλέον προτάσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ