Αρχίζει τις επαφές στη Μπρατισλάβα ο Πρόεδρος της Βουλής

Αρχίζει τις επαφές στη Μπρατισλάβα ο Πρόεδρος της Βουλής

Αναμένεται να τονίσει τις κοινές αρχές και αξίες που μοιράζονται οι δύο χώρες

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης αρχίζει σήμερα επαφές στη Μπρατισλάβα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Σλοβακία, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου (Βουλής) της χώρας, Andrej Danko.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ: Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της

Κατά τις επαφές του, ο κ. Συλλούρης αναμένεται να τονίσει τις κοινές αρχές και αξίες που μοιράζονται οι δύο χώρες, εκφράζοντας παράλληλα την κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας. Επίσης, θα αναφερθεί στο Κυπριακό και στις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ, σημειώνοντας και την δεκαοχτάχρονη παρουσία του σλοβακικού αποσπάσματος στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Το πρωί ο κ. Συλλούρης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας Peter Gajdoš, ενώ ακολούθως θα μεταβεί στο κάστρο της Μπρατισλάβας, όπου θα έχει επαφές με τον ομόλογό του, κ. Danko. Ακολούθως, ο κ. Συλλούρης θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας Lukáš Parízek.

Ακολούθως, οι κ. Συλλούρης και Danko θα τελέσουν από κοινού, στην έδρα του Εθνικού Συμβουλίου, τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας προς τιμή του αποσπάσματος που διατηρεί η Σλοβακία στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Τον κ. Συλλούρη συνοδεύει ο Πρέσβης της Κύπρου στη Σλοβακία Μιχάλης Σταυρινός, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Εύη Σταυρή-Χατζηγιάννη και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ Αυγούστα Χρίστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ