Και πάλι αινιγματικός ο Αναστασιάδης για τον αντικαταστάτη Ιωνά

Και πάλι αινιγματικός ο Αναστασιάδης για τον αντικαταστάτη Ιωνά

Τίτλοι τέλους την Παρασκευή για τον Ιωνά Νικολάου - Πότε μιλά στον Τύπο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Στο παρά ένα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τον αντικαταστάτη του Ιωνά Νικολάου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Την τακτική αυτή ακολουθεί κατά κόρον ο Πρόεδρος κάτι που έγινε πρόσφατα κατά το διορισμό του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου, που η επιλογή του ξάφνιασε τους πάντες.

 Διαβάστε επίσης: Πότε φεύγει ο Ιωνάς από το Υπ.Δικαιοσύνης - Τι είπε ο ίδιος

Όπως πληροφορούμαστε, ο ΠτΔ δεν συζήτησε το θέμα του αντικαταστάτη του Ιωνά με τους συνεργάτες του ακόμα. Πάντως, το θέμα του Υπουργού Δικαιοσύνης εμπίπτει πλήρως στους τομείς όπου ο Πρόεδρος έχει προσωπική άποψη και γνώση, αλλά και διασυνδέσεις για να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμα του διορισμού Υπουργού καθαρά προσωπικής του επιλογής. Για παράδειγμα, .αλλιώς θα λειτουργήσει ο Πρόεδρος κατά το διορισμό Υπουργού Οικονομικών στο τέλος του έτους, ως αντικαταστάτη του Χάρη Γεωργιάδη όπου θα ζητήσει και άλλες απόψεις και αλλιώς στην υπόθεση Υπουργού Δικαιοσύνης.

Εκτός απροόπτου, ο Πρόεδρος θα επιλέξει μόνιμη λύση και δεν θα δώσει τα ηνία σε αναπληρωτή αφού κάτι τέτοιο δεν προκρίνεται. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Ιωνάς Νικολάου να παραδώσει την Παρασκευή στον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη. Το όνομα του τελευταίου μπλέχτηκε στη σεναριολογία όμως όπως πολύ καλά γνωρίζει η Newsbomb δεν έγινε έγινε νύξη στον κ. Αγγελίδη για αλλαγή Υπουργείου.

Τα ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι αντικαταστάτες του Ιωνά Νικολάου δεν βγήκαν από το Προεδρικό, αλλά από συγκεκριμένα πρόσωπα για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Με τα υφιστάμενα δεδομένα, ο κ. Νικολάου θα αφήσει το Υπουργείο την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαϊου αφού προηγουμένως, αύριο Τετάρτη καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο τα νομοσχέδια για τη Δικαιοσύνη και την Πέμπτη προβεί στον απολογισμό του.