ΥΠΑΜ: Θα εγείρει τις τουρκικές ενέργειες στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

ΥΠΑΜ: Θα εγείρει τις τουρκικές ενέργειες στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Θα συμμετάσχει επίσης στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας, στο πλαίσιο των οποίων θα ενημερώσει τους εταίρους Υπουργούς για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας έναντι της Κύπρου και ειδικότερα για τις τελευταίες εξελίξεις εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Ευρωεκλογές: 21 εκλογικά κέντρα εξωτερικού με 6,135 εκλογείς

Οι Υπουργοί Άμυνας αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις στα θέματα Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της προόδου εφαρμογής της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), την κατάσταση ασφάλειας στην υποσαχάρια Αφρική και τη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο κ. Αγγελίδης θα συμμετάσχει επίσης στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, όπου θα συζητηθεί η αναφορά εφαρμογής της μακροπρόθεσμης επισκόπησης του Οργανισμού. Αναμένεται επίσης ότι οι Υπουργοί θα υπογράψουν τη διευθέτηση προγράμματος αναφορικά με τη βελτίωση των διασυνοριακών στρατιωτικών μετακινήσεων εντός της Ευρώπης.

Πηγή: ΚΥΠΕ