Στο επίκεντρο συνάντησης Υπ. Εμπορίου – ΑΚΕΛ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στο επίκεντρο συνάντησης Υπ. Εμπορίου – ΑΚΕΛ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σύντομα θα ανακοινώσουν προγράμματα

Εκατόν οκτώ από τα 118 εκ ευρώ έχουν απορροφηθεί από τα σχέδια χορηγιών 2014-2020 του Υπουργείου Εμπορίου, από διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Λακκοτρύπης μετά από συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, με τον οποίο συζήτησε – όπως είπε – ιδέες και προτάσεις για την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.
 
Το ποσό των 108 εκ αφορά τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, προγράμματα «εξοικονομώ και αναβαθμίζω» και άλλα, ανέφερε ο Υπουργός λέγοντας ότι σύντομα θα ανακοινώσουν προγράμματα για ψηφιακό μετασχηματισμό ή και συστάδες επιχειρήσεων για να δαπανήσουν ολόκληρο το ποσό των 118 εκ ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Yπόθεση Ορέστη: Τι έγινε στη νεκροτομή της σορού της 8χρονης Elena Natalia
 
Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι θα ολοκληρώσουν τη συζήτηση με τον Υπουργό Ενέργειας για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μετά το πέρας των συναντήσεων που το ΑΚΕΛ θα έχει με αρμόδιους φορείς. Διαπίστωσαν, πρόσθεσε, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο χρειάζονται καθοδήγηση, αλλά και στήριξη για να μπορέσουν να αναβαθμιστούν και να προσφέρουν ακόμη περισσότερο. Αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στο να αντλήσουν πόρους είτε από τον τραπεζικό τομέα, είτε από κονδύλια της ΕΕ και στο σχέδιο Γιούνγκερ.
 
Είναι πεποίθηση ότι από το σχέδιο Γιούνγκερ και άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια μπορούν να αντληθούν κονδύλια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και να βοηθηθούν ώστε να μπορούν να δανειοδοτηθούν από τις τράπεζες στην Κύπρο, σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου, με τα νέα σχέδια της περιόδου 2021-2027 θα περιληφθούν επίσης σχέδια για ΑΠΕ και ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων. Σήμερα, είπε ο κ. Λακκοτρύπης, άκουσαν εισηγήσεις για επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για επιπλέον χρηματοδότηση ή περαιτέρω καθοδήγηση για άντληση κονδυλίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ