Τσίπρας: Οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία στις επόμενες Συνόδους της ΕΕ εάν συνεχίσει να προκαλεί

Τσίπρας: Οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία στις επόμενες Συνόδους της ΕΕ εάν συνεχίσει να προκαλεί

''Η Τουρκία λόγω των εσωτερικών της εντάσεων διατηρεί μία στάση αλλοπρόσαλλη και προκλητική''

Να μην συνεχίζει την προκλητική τακτική έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, καλεί την Τουρκία ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Προκαλούν και με χάρτη οι Τούρκοι για «δική τους υφαλοκρηπίδα»

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, το βράδυ της Δευτέρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η προκλητικότητα της Άγκυρας είναι γνωστή όμως το νέο στοιχείο είναι πως η Ελλάδα έχει πλέον ισχυρή υποστήριξη και συμμαχίες. Υπενθύμισε, επίσης, την ομόθυμη στήριξη της ΕΕ στην Κύπρο κατά την πρόσφατη άτυπη Σύνοδο Κορυφής αλλά και τις δηλώσεις από Ισραήλ και Αίγυπτο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Η Τουρκία και λόγω των εσωτερικών της εντάσεων διατηρεί μία στάση αλλοπρόσαλλη και προκλητική. Εμείς έχουμε ανοικτούς τους διαύλους αλλά παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα ότι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν θα γίνουν ανεκτές», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και πάλι αινιγματικός ο Αναστασιάδης για τον αντικαταστάτη Ιωνά

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι αν η Τουρκία εξακολουθήσει να επιδεικνύει αυτή τη στάση, στις επόμενες Συνόδους της ΕΕ θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις.