Αβέρωφ: Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την Ευρώπη στον λαϊκισμό

Αβέρωφ: Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την Ευρώπη στον λαϊκισμό

«Η Ευρώπη είναι κληρονομιά μας»

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την Ευρώπη στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως το μέλλον της Ευρώπης είναι το μέγιστο διακύβευμα των επικείμενων Ευρωεκλογών.
 
Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, με την ευκαιρία των Ευρωεκλογών, ο κ. Νεοφύτου είπε πως για τον ΔΗΣΥ «η Ευρώπη είναι κληρονομιά μας αλλά και οδηγός μας τόσο ως προς την εκπλήρωση των πολιτικών καθηκόντων και αποφάσεων στο εσωτερικό, όσο και για να συνεχιστεί η ορθολογική, εξωστρεφής, εξωτερική πολιτική, η οποία μόνο οφέλη έχει να επιδείξει ως τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία και τον Ερντογάν για τους S-400: Μην παίζετε με τη φωτιά
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επεσήμανε πως το κόμμα του κατέρχεται στις Ευρωεκλογές με συγκεκριμένες προτάσεις, και με σκοπό τη συνέχιση παραγωγής έργου, σημειώνοντας πως οι πολιτικές αυτές περιέχονται στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και του υποψηφίου του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, και στηρίζονται σε τρεις πυλώνες: Στην Ισχυρή Ευρώπη, στην Έξυπνη Ευρώπη και στην Ανθρώπινη Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο κ. Νεοφύτου υπογράμμισε, ακόμη, πως η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη, συλλογική, επιτυχία στον τομέα της εξωτερικής μας πολιτικής, και αναφερόμενος στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, σημείωσε πως "κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ποιά θα ήταν η θέση της χώρας αν δεν βρισκόταν εντός της ΕΕ".

Πηγή: ΚΥΠΕ