Πρόεδρος Βουλής και αντιπροσωπεία Δήμου Αρμπάτ επαναβεβαίωσαν τις ισχυρές σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας

Πρόεδρος Βουλής και αντιπροσωπεία Δήμου Αρμπάτ επαναβεβαίωσαν τις ισχυρές σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας

Η ανακοίνωση της Βουλής

Οι διαχρονικά πολύ στενές και φιλικές σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας, σε όλα τα επίπεδα, καθώς και οι ισχυροί δεσμοί, επαναβεβαιώθηκαν σήμερα σε συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη στη Βουλή με αντιπροσωπεία του Δήμου Αρμπάτ της Μόσχας.

Διαβάστε επίσης: Aνακοινώθηκαν οι διευθύνσεις εκλογικών κέντρων εξωτερικού (Πίνακας)

Η αντιπροσωπεία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, ως προσκεκλημένη του Δήμου Έγκωμης. Της αντιπροσωπείας ηγείτο η βουλευτής της τοπικής Δούμας της Μόσχας, δρ Vera Shastina και σ’ αυτή συμμετείχαν ο Artur Nikityuk, Αναπληρωτής Νομάρχης της Κεντρικής Διοικητικής Περιφέρειας της Μόσχας, ο Maksim Deryugin, Επικεφαλής Υποπεριφέρειας Arbat, ο Evgeny Babenko, Επικεφαλής Συμβουλίου Arbat και η Milana Bogaerts, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων στην Κεντρική Διοικητική Περιφέρεια Μόσχας.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι «κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά πολύ στενές και φιλικές σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας, σε όλα τα επίπεδα, καθώς και οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο λαών, όπως αυτοί εκδηλώνονται και έμπρακτα με τις επαφές και αδελφοποιήσεις φορέων της τοπικής αυτοδιοίκηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ταυτόχρονα έγινε ιδιαίτερη μνεία στην άριστη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, περιλαμβανομένων των τομέων της υγείας, της παιδείας και πολιτισμού, καθώς και του οικονομικού, εμπορικού και επιχειρηματικού τομέα.

Εκφράστηκε, τέλος, εκατέρωθεν η επιθυμία και ετοιμότητα για περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση αυτών των συνεργασιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ