Αβέρωφ Νεοφύτου: Κάποιοι ονειρεύονται να ξαναφέρουν αποτυχημένες πολιτικές

Αβέρωφ Νεοφύτου: Κάποιοι ονειρεύονται να ξαναφέρουν αποτυχημένες πολιτικές

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Αυτοί που μας παρέδωσαν μια χρεωκοπημένη οικονομία, τώρα ισοπεδώνουν τα πάντα και ονειρεύονται να ξαναφέρουν πίσω στον κυπριακό λαό τις αποτυχημένες πολιτικές τους, ανέφερε χθες βράδυ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, από το βήμα της πανεπαρχιακής συγκέντρωσης του ΔΗΣΥ Λεμεσού.
 
Στην ομιλία του, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Νεοφύτου είπε πως  "παρακολουθούμε από την ημέρα επανεκλογής του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, μια ισοπεδωτική αντιπολίτευση, έναν κομματικό ρεβανσισμό, έναν μηδενισμό", προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ και η Αριστερά ξεχνά ότι παρέδωσε μια χώρα χρεοκοπημένη.

Διαβάστε επίσης: Έντονη κριτική ΠτΔ στο ΑΚΕΛ: Δεν μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για τους άριστους

"Παρέλαβαν μια ανεργία στο 3% και μας παρέδωσαν μια ανεργία στο 16%, μια χώρα με ελλείμματα, σε ύφεση, μια χώρα στην κατηγορία των σκουπιδιών", ανέφερε, και πρόσθεσε ότι "τώρα, μετά από τις θυσίες του λαού μας, με τη σωστή και σώφρονα πολιτική της κυβέρνησης μας, τώρα που η οικονομία στέκει στα πόδια της, με τους μεγαλύτερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, με την ανεργία να μειώνεται στο 7%, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ν` ανασαίνουν, μας ζητούν και τα ρέστα".
 
"Αυτοί που μας παρέδωσαν μια χρεωκοπημένη οικονομία τώρα ισοπεδώνουν τα πάντα, προσπαθούν με ένα πάθος πρωτόγνωρο και ονειρεύονται τόσο παθιασμένα να ξαναφέρουν πίσω στον κυπριακό λαό τις αποτυχημένες πολιτικές τους", συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος διαμήνυσε πως την ώρα που κάποιοι θέλουν, μέσα από τις ευρωεκλογές, να στείλουν μήνυμα στο εσωτερικό, ο δυνατός Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι η απάντηση στους μηδενιστές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ακόμη πως, ενώ η χώρα δέχεται επίθεση, με προκλητικές ενέργειες εκ μέρους της Τουρκίας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνησή του προσπαθούν, με κάθε μέσο, και αξιοποιώντας το μεγαλύτερο μας όπλο, την ευρωπαϊκή μας ιδιότητα, κι ενώ ολόκληρη η Ευρώπη αλλά και οι χώρες που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αναπτύξει τριμερείς συνεργασίες και στηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία και καταδικάζουν την Τουρκία, " από τη μια η Αριστερά καταδικάζει την Τουρκία και από την άλλη προσπαθεί να μας πείσει για τα αίτια και τα αιτιατά, μη αναλογιζόμενη για το μήνυμα που στέλνει στη διεθνή κοινότητα, δίνοντας άλλοθι στην τουρκική προκλητικότητα".
 
" Την ώρα που η χώρα είναι σε κίνδυνο, το ελάχιστο που αναμένει ο οποιοσδήποτε κύπριος, αριστερός και δεξιός, κεντρώος και σοσιαλιστής, είναι την ενότητα και τη στήριξη του Προέδρου στις προσπάθειες να θωρακίσουμε την ΚΔ και να καταδικάσουμε την Τουρκία και όχι με την εσωτερική επιχειρηματολογία να βρίσκουμε άλλοθι στις τουρκικές προκλήσεις", συμπλήρωσε.
 
Διερωτήθηκε πώς θα βοηθήσουμε τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας να πάρει στήριξη από την Ευρώπη για μέτρα κατά της Τουρκίας  και πώς θα βοηθήσουμε τη χώρα μας "αν στις 26 του Μάη, ο κυπριακός λαός ενισχύσει το κόμμα του ευρωσκεπτικισμού, το κόμμα που πολεμά την Ευρώπη, το ΑΚΕΛ αλλά και αν στείλει στην ευρωβουλή βουλευτή με εθνικιστικές τάσεις, σε ένα κόμμα της Ευρώπης που θέλει να διαλύσει  την Ευρώπη ".
 
"Είναι γι αυτό που είμαι σίγουρος, είμαι βέβαιος, είμαι πεπεισμένος, πως ο κυπριακός λαός, ακόμα μια φορά, θα αναδείξει τον ΔΗΣΥ την πρώτη και κυρίαρχη δύναμη, γιατί δυνατός ΔΗΣΥ σημαίνει δύναμη της Κύπρου στην Ευρώπη", κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ