Εκλέγεται και ο Νιαζί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις - Ποιοι είναι τα φαβορί για τις 6 έδρες...

Εκλέγεται και ο Νιαζί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις - Ποιοι είναι τα φαβορί για τις 6 έδρες...

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις λίγες μέρες πριν από την κάλπη - Ψηλά ποσοστά και εκλογή δείχνει δημοσκόπηση για τον Τ/κ υποψήφιο του ΑΚΕΛ

Λίγες μέρες πλέον μας χωρίζουν από τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Κόμματα και Υποψήφιοι μπαίνουν στην τελική ευθεία με στόχο να πετύχει ο καθένας τους δικού τους στόχους.

Η προσοχή στρέφεται φυσικά στα ποσοστά των κομμάτων (Δείτε ΕΔΩ την δημοσκόπηση του ΡΙΚ), στο ποιο κόμμα θα εξασφαλίσει τελικά την 6η έδρα, αλλά φυσικά και στους έξι υποψήφιους που θα εκλεγούν για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση του ΡΙΚ: Πρώτος ο ΔΗΣΥ αλλά μειώνει την ψαλίδα το ΑΚΕΛ στις Ευρωεκλογές

Τι λένε οι τελευταίες δημοσκόπησεις

Το βράδυ της Παρασκευής οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΙΓΜΑ και ΑΝΤ1 παρουσίασαν δημοσκοπήσεις με στοιχεία και για το ποιοι εκλέγονται. Θυμίζουμε ότι με βάση τα βασικότερο σενάριο, θα εξασφαλίσει 2 έδρες ο ΔΗΣΥ, 2 το ΑΚΕΛ, 1 το ΔΗΚΟ ενώ η 6η έδρα παίζεται μεταξύ ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά για τον ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ έρχεται δεύτερο, το ΔΗΚΟ τρίτο ενώ για την 4η θέση μονομαχούν ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ.

Δείτε επίσης: ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ: Τα σενάρια των εκλογών… και το θρίλερ της μίας έδρας

ΣΙΓΜΑ

Μάχη για την 2η θέση στον ΔΗΣΥ

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου προηγείται με διαφορά στη δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ με 31%. Για την δεύτερη θέση δίνουν γερή μάχη Νίκος Τορναρίτης με 25% και Λουκάς Φουρλάς με 24%.

Εκλέγεται και ο Νιαζι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ

Ενδιαφέρον στοιχείο από την δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ είναι το γεγονός ότι ο Τουρκοκύπριος υποψήφιος του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ καταλαμβάνει την πρώτη θέση και έδρα στην Ευρωβουλή με 27%. Σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ δεύτερος για το ΑΚΕΛ είναι ο Γιώργος Γεωργίου με 25% και τρίτος ο Νεοκλής Συλικιώτης με 24%.

Πρωτιά για Μαυρίδη

Επανεκλέγεται στο Ευρωκοινοβούλιο με το ΔΗΚΟ ο Κώστας Μαυρίδης σύφμωνα με την δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ. Καταγράφει ποσοστό 25%. Ακολουθούν οι Μαρίνος Μουσιούττας με 21% και Ελένη Θεοχάρους με 20%.

Προηγείται ο Παπαδάκης στην ΕΔΕΚ, άνετος ο Γεάδης στο ΕΛΑΜ

Στην ΕΔΕΚ έχει προβάδισμα ο Δημήτρης Παπαδάκης, με ποσοστό 34% ενώ τον ακολουθεί ο Χρίστος Ιακώβου, με ποσοστό 25%. Στο ΕΛΑΜ ο Γεάδης Γεάδης έρχεται άνετα πρώτος με 31%. Θυμίζουμε ότι ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ μονομαχούν για την 6η έδρα. 

ΑΝΤ1

Σύμφωνα τώρα με την Δημοσκόπηση του ΑΝΤ1, οι έξι νέοι Ευρωβουλευτές, εάν εκλογές διεξάγονται αύριο Κυριακή 19/5, είναι οι εξής:

Μένει τρίτος ο Τορναρίτης

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 Λουκάς Φουρλάς και Λευτέρης Χριστοφόρου καταλαμβάνουν τις δύο θέσεις, με τη διαφορά των δύο να είναι πολύ μικρή για να καθορίζει ποιος θα ήταν πρώτος. Ακολουθεί στην τρίτη θέση ο Νίκος Τορναρίτης.

Τρίτος στον ΑΝΤ1 ο Νιαζί

Νεοκλής Συλικιώτης και Γιώργος Γεωργίου καταλαμβάνουν τις δύο θέσεις του ΑΚΕΛ σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ΑΝΤ1, με τρίτο στη σειρά τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Δεύτερη θέση για Θεοχάρους

Ο Κώστας Μαυρίδης έχει την πρωτιά και στον ΑΝΤ1 ενώ  ακολουθεί η Ελένη Θεοχάρους στη δεύτερη θέση. 

ΕΔΕΚ - ΕΛΑΜ - 
Παπαδάκης στην ΕΔΕΚ και Γεάδης στο ΕΛΑΜ αντίστοιχα, καταλαμβάνουν τις πρωτιές και στην δημοσκόπηση του ΑΝΤΙ1

Συνεργασία Συμμαχίας - Οικολόγων

Πρώτος στη συνεργασία Συμμαχίας και Οικολόγων έρχεται ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ΑΝΤ1.