Πυροβολεί τους πάντες το ΑΚΕΛ - Μετά τον ΠτΔ και τον ΔΗΣΥ, τώρα και το ΔΗΚΟ

Πυροβολεί τους πάντες το ΑΚΕΛ - Μετά τον ΠτΔ και τον ΔΗΣΥ, τώρα και το ΔΗΚΟ

Τα βάζει με όλους το ΑΚΕΛ - Ανεβαίουν οι τόνοι λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες

Το ΑΚΕΛ έβγαλε για τα καλά τα… .όπλα από την φαρέτρα και πυροβολεί πλέον τους πάντες. Μετά την καθημερινή επίθεση σε Προεδρικό και ΔΗΣΥ, πυρά από το ΑΚΕΛ δέχτηκε σήμερα και το ΔΗΚΟ με τον ‘’πόλεμο’’ ανακοινώσεων να είναι ασταμάτητος.

ΕΔΩ όλες οι πολιτικές εξελίξεις

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού σε διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε, επιτέθηκε εκ νέου σε ΔΗΣΥ και Κυβέρνηση για τα προεκλογικά «δεσμεύομαι» του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών του, ενώ αναφέρθηκε και στον διορισμό ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα του «άριστου των αρίστων» Ρίκκου Ερωτοκρίτου όπως τονίζει.

Αναφέρθηκε επίσης σε «φέσι» των 8 δισεκατομμυρίων που η κυβέρνηση φόρεσε στον κύπριο φορολογούμενο για να ξεπουλήσει το Συνεργατισμό σε φίλους της.

Ο κ. Κυπριανού είπε ακόμα ότι χιλιάδες πολίτες «δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε βασικές οικονομικές υποχρεώσεις τους, αγωνιούν αν θα τους φτάσει ο κουτσουρεμένος μισθός για ολόκληρο το μήνα και δίνουν αγώνα για να μπορέσουν να πληρώσουν τα πανάκριβα ενοίκια, τα καύσιμα, τους λογαριασμούς που πάνε στα ύψη και άλλα πολλά». Υπενθύμισε επίσης την απώλεια της κατοχύρωσης του κυπριακού χαλουμιού «που ο υπεύθυνος υπουργός χρέωσε σε υπαλλήλους του» και έκανε λόγο για «αντιμεταρρύθμιση» στην Παιδεία και κρίση στην εκπαίδευση.

Αναφέρθηκε επίσης σε «εθνικιστικές θέσεις για τα σχολικά προγράμματα μιας κυβέρνησης που κατά τα άλλα εμφανίζεται να διαφωνεί με την ακροδεξιά», σε αποδιοργάνωση της Αστυνομίας και «ντροπή για το θεσμικό ρατσισμό του ίδιου του κ. Αναστασιάδη που επιδείχτηκε στην περίπτωση του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου».

Πυρά και στο ΔΗΚΟ

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μίλησε επίσης για μεγέθυνση μιας οικονομίας – καζίνο χωρίς παραγωγικά αντικρίσματα που εκτινάσσει στα ύψη την κερδοσκοπία και τις τιμές των ακινήτων αφήνοντας χωρίς στέγη νέα ζευγάρια και οικογένειες και εκποίηση πρώτων κατοικιών και επαγγελματικών υποστατικών ως αποτέλεσμα των νομοθεσιών που υπερψήφισαν στη Βουλή ο ΔΗΣΥ μαζί με το ΔΗΚΟ και το ΕΛΑΜ.

Απάντηση ΔΗΚΟ στο ΑΚΕΛ: Είτε διαθέτουν κοντή μνήμη, είτε επιλέγουν να λένε μισές αλήθειες

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η απάντηση του ΔΗΚΟ στο ΑΚΕΛ. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άθως Αντωνιάδης υπενθυμίζει στην ηγεσία του ΑΚΕΛ ότι είναι η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ, που κατέθεσε στη Βουλή - και το ΑΚΕΛ υπερψήφισε - μεταξύ άλλων σωρεία μνημονιακών νομοσχεδίων που αφορούσαν περικοπές επιδομάτων, μισθών και αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων.

Ανάμεσα σε αυτά αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης ήταν:
• Σύνθλιψη της φοιτητικής χορηγίας
• Μείωση του επιδόματος τέκνου
• Κατάργηση του επιδόματος μάνας
• Μείωση των συντάξεων
• Επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης
• Αύξηση φορολογικών συντελεστών
• Αύξηση του Φ.Π.Α
• Αύξηση φόρων Ακίνητης Ιδιοκτησίας
• Αύξηση τελών κατανάλωσης Ηλεκτρικού Ρεύματος
• Αύξηση της Έκτακτης Αμυντικής εισφοράς
• Αύξηση του φόρου κατανάλωσης καυσίμων
• Κατάργηση της ΑΤΑ

Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε: Θέλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, ότι το κόμμα τους υπερψήφισε το πρώτο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, αλλά δεν ψήφισε τα νομοσχέδια του Πλαισίου Αφερεγγυότητας, που παρέχουν τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να αποτρέψουν εκποιήσεις και προστατεύσουν νόμιμα, ειδικά την πρώτη κατοικία. Το Δημοκρατικό Κόμμα πρωτοστάτησε στη διαμόρφωση του Πλαισίου Αφερεγγυότητας, έτσι ώστε να ενισχυθεί η θέση του δανειολήπτη έναντι των τραπεζών, όταν το ΑΚΕΛ επέλεγε να αφήσει τον κόσμο απροστάτευτο.

Απάντηση Αβέρωφ σε ΑΚΕΛ με… φόντο τους Τουρκοκύπριους

Το ΑΚΕΛ πολεμά την Ευρώπη τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ενώ αναφέρθηκε και στις ψήφους των Τ/κ τονίζοντας ότι μπορούν να καθορίσουν και την πρωτιά.

Η αρχική του δήλωση:
‘’Αυτό που θέλω να προβληματιστούμε όλοι είναι τι μήνυμα θα πάει στην Ευρώπη, την ερχόμενη Κυριακή, αν η κυπριακή κοινωνία ενισχύσει πολιτικές δυνάμεις όπως είναι η Αριστερά με τις γνωστές ευρωσκεπτικιστικές θέσεις αλλά και περιθωριακές και παράλληλα πάει στην Ευρωβουλή, Ευρωβουλευτής που θα ανήκει σε κόμμα των άκρων που μαζί με την Αριστερά πολεμούν την Ευρώπη. Θα το ξαναπώ ξεκάθαρα. Την ώρα που εμείς που ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης, τι μήνυμα θα στείλουμε στην Ευρώπη αν η κυπριακή κοινωνία ενισχύσει δυνάμεις όπως το ΑΚΕΛ με τις γνωστές αντιευρωπαϊκές θέσεις αλλά και την ομάδα των ακραίων, που μαζί τα δυο άκρα, αριστερά και εθνικιστές πολεμούν λυσσαλέα την Ευρώπη;

Και κάτι που έχει ιδιαιτερότητα για τη χώρα μας. Φανταστήκαμε την ερχόμενη Δευτέρα, να είναι ενδεχομένως η μόνη χώρα στην Ευρώπη η Κύπρος, που το 50% των Ευρωβουλευτών της θα είναι διακηρυγμένα ενάντια στην Ευρώπη;

Ξέρετε, οι μεγάλες χώρες, δεν έχουν ανάγκη τη στήριξη των Βρυξελλών. Δεν έχει ανάγκη μια Γερμανία, μια Γαλλία, στήριξη από τις Βρυξέλλες. Είναι οι μικρές χώρες όπως η δική μας που θέλουν τη στήριξη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Θα ήθελα οι απλοί πολίτες να κάνουν αυτό τον προβληματισμό γιατί έχει να κάνει με τη χώρα μας. Ενίσχυση του Δημοκρατικού Συναγερμού με τις θέσεις που έχουμε στην Ευρώπη, σημαίνει πιο δυνατή Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση’’

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θεωρεί ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι θα επηρεάσει ή θα καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα η συμμετοχή των Τ/κ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε:

Είναι η ερώτηση που μου υποβάλλουν οι απλοί πολίτες όπου και να βρεθώ. Θα βάλουμε τα δεδομένα κάτω. Εάν οι Ε/κ ψηφοφόροι δεν θα συμμετέχουν στις εκλογές και θα είναι ψηλή η αποχή μεταξύ των Ε/κ ψηφοφόρων, η βαρύτητα του Τ/κ ψήφου θα αυξηθεί. Και ξέρετε υπάρχει μια δεξαμενή 81.000 ψήφων. Αν θα υπάρχει ψηλή αποχή από τους Ε/κ και σημαντική συμμετοχή Τ/κ, όχι μόνο μπορούν να επηρεάσουν, αλλά να καθορίσουν το αποτέλεσμα αλλά και την πρωτιά σε αυτές τις εκλογές. Είναι γι’ αυτό που κάνουμε το κάλεσμα προς τους πολίτες. Να πάνε στην κάλπη. Έχει σημασία να πάμε στην κάλπη για πολλούς λόγους. Και το συνδέω και με το πρώτο.

Πέραν του μηνύματος του λανθασμένου κατά την άποψή μας, την ώρα που ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης να στέλνουμε στην Ευρώπη ενισχυμένους αυτούς που θέλουν να τη διαλύσουν, από την άλλη, την ώρα που ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης η ψηλή αποχή της κοινωνίας δε στέλνει εξίσου ένα αρνητικό μήνυμα προς τις Βρυξέλλες; Την ώρα που ζητάμε τη βοήθειά τους; Γι’ αυτό καλώ τον κόσμο να παρουσιαστεί στην κάλπη. Είναι έκκληση που κάνουμε. Η ψήφος μετρά. Και πρέπει να την αξιοποιούμε για τη χώρα μας.

Αυτό που θέλω να προβληματιστούμε όλοι είναι τι μήνυμα θα πάει στην Ευρώπη, την ερχόμενη Κυριακή, αν η κυπριακή κοινωνία ενισχύσει πολιτικές δυνάμεις όπως είναι η Αριστερά με τις γνωστές ευρωσκεπτικιστικές θέσεις αλλά και περιθωριακές και παράλληλα πάει στην Ευρωβουλή, Ευρωβουλευτής που θα ανήκει σε κόμμα των άκρων που μαζί με την Αριστερά πολεμούν την Ευρώπη. Θα το ξαναπώ ξεκάθαρα. Την ώρα που εμείς που ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης, τι μήνυμα θα στείλουμε στην Ευρώπη αν η κυπριακή κοινωνία ενισχύσει δυνάμεις όπως το ΑΚΕΛ με τις γνωστές αντιευρωπαϊκές θέσεις αλλά και την ομάδα των ακραίων, που μαζί τα δυο άκρα, αριστερά και εθνικιστές πολεμούν λυσσαλέα την Ευρώπη;

Και κάτι που έχει ιδιαιτερότητα για τη χώρα μας. Φανταστήκαμε την ερχόμενη Δευτέρα, να είναι ενδεχομένως η μόνη χώρα στην Ευρώπη η Κύπρος, που το 50% των Ευρωβουλευτών της θα είναι διακηρυγμένα ενάντια στην Ευρώπη;’’ κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Επανήλθε το ΑΚΕΛ

Το απόγευμα το ΑΚΕΛ επανήλθε με νέα επίθεση εναντίον του ΔΗΚΟ αλλά και εναντίον του Προέδρου του ΔΗΣΥ.

ΑΚΕΛ για ΔΗΚΟ: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

Δείτε αναλυτικά την γραπτή δήλωση του Στέφανου Στεφάνου

Θυμηδία προκαλεί η προσπάθεια της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να κατηγορήσει το ΑΚΕΛ για νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ποιοι; αυτοί που στήριξαν όλες τις βασικές αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Αν το ΔΗΚΟ αποφάσισε προεκλογικά να τις αντιπολιτευτεί, καλό είναι να κάνει και την αυτοκριτική του. Πάντως, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Με την ευκαιρία, θυμίζουμε τι έλεγε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Παπαδόπουλος στη Βουλή, εξηγώντας γιατί το κόμμα του υπερψήφισε τους νόμους για τις εκποιήσεις. Έλεγε ότι με τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις αντιμετωπίζονται οι καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών και εξασφαλίζεται η προστασία της κύριας κατοικίας, η πρόσβαση των δανειοληπτών στα δικαστήρια και η προστασία των εγγυητών.

Ας μην μιλούν, λοιπόν, για κοντή μνήμη. Τα γραπτά μένουν, όπως και οι συνέπειες των πολιτικών που στήριξαν.

Η νέα επίθεση ΑΚΕΛ σε Αβέρωφ

Η γραπτή δήλωση Στεφάνου

‘’Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κόμματός του, τούς θέτει ψευδή διλήμματα.

Το πραγματικό δίλημμα είναι αν η ΕΕ συνεχίσει να εφαρμόζει τις πολιτικές της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, οι οποίες οδηγούν στη διάλυσή της, ή αν θα αλλάξει πορεία υιοθετώντας πολιτικές που πολεμούν τη φτωχοποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ βορρά και νότου, την αύξηση των κοινωνικών και δημοκρατικών ελλειμμάτων. Είναι αυτά τα ελλείμματα που αξιοποιεί η ακροδεξιά για να λαϊκίζει και να σηκώνει κεφάλι.

Θυμίζουμε στον κ. Νεοφύτου, ο οποίος όψιμα επικαλείται τον κίνδυνο της ακροδεξιάς, ότι ομογάλακτα κόμματα του ΔΗΣΥ συγκυβερνούν με ακροδεξιά κόμματα σε ευρωπαϊκές χώρες προωθώντας αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε στους πολίτες ποιες είναι οι συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών. Τις γνωρίζουν πολύ καλά από την εφαρμογή αυτών των πολιτικών στην Κύπρο, από την κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ.

Οι πολιτικές κρίνονται από το αποτέλεσμά τους και όχι από τις διακηρύξεις. Θυμίζουμε απλά ότι το ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει ο ΔΗΣΥ, έχει ταχθεί υπέρ της κατάργησης της ομοφωνίας στις αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι ισχυρές χώρες της ΕΕ θα επιβάλλουν τη θέλησή τους σε βάρος των μικρότερων, στις οποίες ανήκει η Κύπρος. Έτσι είναι που υπηρετεί τα συμφέροντα της Κύπρου στην Ευρώπη ο ΔΗΣΥ; Ή πάλι θα μας πουν ότι έχουν φίλους στην Ευρώπη, για να αποδειχθεί μετά από τις εκλογές ότι μάς βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο, όπως έγινε το 2013;

Το δίλημμα, λοιπόν, των εκλογών της Κυριακής, είναι το ίδιο για την Κύπρο και την Ευρώπη. Ή συνεχίζουμε στον ίδιο κατήφορο ή αλλάζουμε πορεία ξαναγεννώντας την ελπίδα.

Νέα απάντηση από ΔΗΣΥ

Ο ΔΗΣΥ επανήλθε απαντώντας στις δηλώσεις Στεφάνου

Μόνο σκοπός σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία για το ΑΚΕΛ ήταν και παραμένει η κομματική συσπείρωση και η ικανοποίηση του κομματικού ακροατηρίου τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημ. Δημητρίου.

Το κυβερνητικό έργο που αποτυπώνεται:
-στην ανάκαμψη της πορείας της οικονομίας,
-στην είσοδο της Κύπρου στην επενδυτική βαθμίδα,
-στο διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από το μέσο όρο της ΕΕ,
-στη μείωση της ανεργίας από το 16% στο 7%,

είναι έργο τα οφέλη του οποίου βιώνουν σίγουρα όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλην όπως φαίνεται της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.
Η Κύπρος όχι μόνο δεν είναι πλέον μια οικονομικά προβληματική χώρα όπως ήταν μετά το τέλος της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ, χρεωκοπημένη και με την κοινωνία να έχει χάσει την αξιοπρέπειά της, αλλά συνεχίζει στο δρόμο του εξορθολογισμού πέραν του τι λέει η αντιπολίτευση.

Μόνο σκοπός σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία για το ΑΚΕΛ ήταν και παραμένει η κομματική συσπείρωση και η ικανοποίηση του κομματικού ακροατηρίου με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε θέμα. Σήμερα η ποιότητα ζωής των πολιτών έχει αναβαθμιστεί, η ανάπτυξη περνάει στην πραγματική οικονομία και η κοινωνία, οι πολίτες, το αντιλαμβάνεται στην καθημερινότητά τους. Από την πλευρά μας, όχι μόνο δεν πανηγυρίζουμε αλλά συνεχίζουμε στην πορεία της ορθής ανάπτυξης.

Προδρόμου: Ο ΓΓ ΑΚΕΛ διαβάλλει τις θέσεις ε/κ πλευράς για λόγους ευτελούς κομματικού συμφέροντος 

Στο χορό των ανακοινώσεων μπήκε και η κυβέρνηση με τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, εδώ και μήνες δεν διστάζει, για λόγους ευτελούς κομματικού συμφέροντος, όχι μόνο να συκοφαντεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και να διαβάλλει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή του απάντηση προς τον κ. Κυπριανού.

Ο κ. Προδρόμου σημειώνει πως με σημερινή δήλωσή του ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού επικρίνει και πάλι για "υβριστική επίθεση ενάντια στο ΑΚΕΛ" και προσθέτει: "Δεν είναι όμως ο κ. Κυπριανού εκείνος που την περασμένη Κυριακή εκστόμισε τη μεγαλύτερη ύβρη που μπορεί να υπάρξει στην πολιτική, κατηγορώντας ψευδώς και δυσφημίζοντας σκαιότατα τον Πρόεδρο ότι μαζί με την Τουρκία `έθεσε θέμα δυο κρατών`; Πρόκειται για ύβρη η οποία πέραν από την αδίστακτη συκοφάντηση του προσώπου του Προέδρου προσβάλλει συλλήβδην και ζημιώνει την ελληνοκυπριακή πλευρά".

"Αυτό κάνει εδώ και μήνες: Δεν διστάζει, για λόγους ευτελούς κομματικού συμφέροντος, όχι μόνο να συκοφαντεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και να διαβάλλει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς. Σπεύδει συστηματικά να επιμερίζει και να μειώνει τις ευθύνες της Τουρκίας –αν δεν τη δικαιολογεί κιόλας- προκειμένου να αποδίδει ευθύνες στον Πρόεδρο", αναφέρει ο κ. Προδρόμου.

"Την Κυριακή έχουμε Ευρωεκλογές. Όμως μέσα σε δήλωση 582 λέξεων ο κ. Κυπριανού εκτός από επιθέσεις στον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση, δεν λέει ούτε μια λέξη για τις εκλογές και τις ευρωπαϊκές πολιτικές", αναφέρει.

"Αυτό είναι όμως κατανοητό, αφού εκπροσωπεί τις πολιτικές και τη γενική στάση του ΑΚΕΛ απέναντι στην Ευρώπη, που αφού πρώτα προκάλεσε την οικονομική καταστροφή στην Κύπρο, παρουσίασε ως «λύση» να εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη και το Ευρώ, να φύγει δηλαδή η Κύπρος από την Ε.Ε.!", προσθέτει ο κ. Προδρόμου.