Έστειλαν και όσοι ψήφισαν μήνυμα στις ηγεσίες των Κομμάτων

Έστειλαν και όσοι ψήφισαν μήνυμα στις ηγεσίες των Κομμάτων

Οι ψήφοι που είχαν σαφές στόχο και τα επόμενα βήματα των υποψηφίων

Του Στέλιου Στυλιανού

Οι Ευρωεκλογές αποτελούν τυπικά από το βράδυ της περασμένης Κυριακής παρελθόν με τα κόμματα να βλέπουν την επόμενη μέρα κάνοντας ανασκόπηση αποτελεσμάτων, οργανώνοντας παράλληλα τα επόμενα βήματα τους, στο πολιτικό σκηνικό.

Διαβάστε επίσηςΕυρωεκλογές 2019: Αυτοί μετρούν ζημιές, οι κερδισμένοι και οι μεγάλοι χαμένοι - ΑΝΑΛΥΣΗ

Παράλληλα αναμένεται ότι το επόμενο διάστημα θα δουν οργανωτικά τα όποια λάθη και παραλείψεις υπήρξαν στους κομματικούς μηχανισμούς και να αρχίσουν σιγά σιγά τις διεργασίες τους για την ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση η οποία είναι σε δύο χρόνια για την εκλογή νέων Βουλευτών.

Στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής αν και οι πλειοψηφία των πολιτών αποφάσισε, να μην πάει στις κάλπες πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο τιμωρει τα κόμματα για τις επιλογές τους, υπήρξαν και αυτοί οι οποίοι τελικά αποφάσισαν να πάνε ψηφίζοντας ωστόσο άτομα τα οποία δεν ανήκουν στον καθαρά κομματικό χώρο.  

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις ΕΔΩ

Μέσα από αυτή την τακτική η πολίτες ήθελαν να δείξουν ότι ο καιρός που στηρίζονταν μόνο κομματικοί υποψήφιοι και οι αριστίνδην έμπαιναν στα ψηφοδέλτια για να φέρουν ψήφους από έξω έχει παρέλθει, με τους ψηφοφόρους να δείχνουν ότι θέλουν μια αλλαγή πλεύση στους ανθρώπους που εκλέγονται σε θέσεις κλειδιά.

Συγκεκριμένα αυτο το είδαμε σε μεγάλο βαθμό στο ΔΗΣΥ του οποίου οι ψηφοφόροι έφεραν στην πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης τον Αριστίνδην υποψήφιο του κόμματος Λουκά Φουρλά, αφήνωντας ουσιαστικά εκτός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον τρίτο στην τάξη του κόμματος Νίκο Τορναρίτη. 

Παράλληλα στο ΔΗΚΟ θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μια δεύτερη θητεία κατέκτησε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης ο οποίος αν και είναι στέλεχος του κόμματος τα τελευταία χρόνια δεν ανήκει στο στενό πυρήνα κερδίζοντας ψήφους και λόγω της Ακαδημαϊκής κατάρτισης την οποία έχει. 

Μάλιστα ο κύριος Μαυρίδης εκτόπισε το 2014 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την κύρια Παπαδοπούλου, ενώ σε αυτές τις εκλογές κατάφερε να παρει μια σχετικά εύκολη νίκη ίσως στο πιο δυνατό ψηφοδέλτιο που είχε ποτέ το κόμμα σε Ευρωεκλογές. 

Θετική κρίνεται επίσης και η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της δημοσιογράφου Κατερίνας Χριστοφίδου η οποία στον πρώτη παρουσία στην πολιτική απέσπασε ικανοποιητικό αριθμό ψήφων διεκδικώντας μέχρι τέλους την τρίτη θέση με τον Βουλευτή Λευκωσίας Μαρίνο Μουσιούττα. 

Tέλος, πολύ καλά στην πρώτη τους παρουσία πήγαν οι υποψήφιοι της ΕΔΕΚ Χρίστος Ιακώβου και Νατάσα Ιωάννου οι οποίοι κατάφεραν να αναρριχηθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ. 

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι και όσοι ψήφισαν παραδοσιακά κόμματα, έδειξαν ότι και οι ίδιοι επιθυμούν την κομματική ανανέωση με νέα άφθαρτα πολιτικά πρόσωπα.