«Νέο κύμα - η άλλη Κύπρος» το νέο κόμμα με επικεφαλής τον τέως Πρύτανη Κ. Χριστοφίδη

«Νέο κύμα - η άλλη Κύπρος» το νέο κόμμα με επικεφαλής τον τέως Πρύτανη Κ. Χριστοφίδη

Σε προχωρημένο στάδιο

Του Στέλιου Ξιουρή

Το όνομα αυτού «Νέο κύμα- η άλλη Κύπρος». Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η σύσταση του νέου κινήματος υπό τον τέως Πρύτανη Κωνσταντίνο Χριστοφίδη αφού ήδη άρχισαν οι εγγραφές των ενδιαφερομένων και οσονούπω θα συσταθούν και σε σώμα τα όργανα του κινήματος.

Στόχος του νέου κινήματος είναι να προσελκύσει τους νέους ψηφοφόρους, αλλά και ανένταχτους πολίτες όσο και όλους εκείνους που δεν προσέρχονται στις κάλπες λόγω της αποστροφής τους στο υφιστάμενο πολιτικό σύστημα.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως επισημαίνεται από τους εμπνευστές και δημιουργούς του νέου κινήματος τα σημάδια είναι άκρως ενθαρρυντικά και καθημερινά  γίνονται δέκτες μηνυμάτων από  αγανακτισμένους πολίτες που επιζητούν το διαφορετικό στην πολιτική ζωή που θα υποβοηθήσει στην αποτελμάτωση των προβλημάτων. 

Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση που έγινε προ των Προεδρικών Εκλογών του 2018 ο κ. Χριστοφίδης ήταν ανάμεσα σε πρόσωπα που συγκέντρωναν ψηλό ποσοστό αποδοχής και μάλιστα διαφάνηκε ότι η τυχόν υποψηφιότητα του θα ήταν πολυσυλλεκτική.

Ωστόσο ο τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν κατήλθε στην πολιτική ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταθέτοντας την ημερομηνία σε μεταγενέστερο στάδιο όταν θα υφίσταντο και οι ανάλογες συνθήκες.

Έτσι προχώρησε στην σύσταση του νέου κινήματος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις μυλόπετρες του πολιτικού συστήματος.