Τουρκικό ΥΠΕΞ για εντάλματα σύλληψης πληρώματος του «Φατίχ»: Θα απαντήσουμε κατάλληλα

Τουρκικό ΥΠΕΞ για εντάλματα σύλληψης πληρώματος του «Φατίχ»: Θα απαντήσουμε κατάλληλα

«Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της»

«Aν αληθεύει η απόφαση αυτή, που παραβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και τους αγνοεί , τότε δεν θα έχει καμία ισχύ για εμάς» τονίζεται στην ανακοίνωση

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαιτίας της πρόθεσής της να προχωρήσει σε διοαθνή εντάλσμα σύλληψη όλων όσων παρανόμως βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμπέρτουρκ: Καθοδόν για Τουρκία οι S400, συγκρατημένη η Άγκυρα

 Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις πληροφορίες στο  Τύπο σχετικά με τις πληροφορίες για εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η ελληνοκυπριακή διοίκηση για τους υπαλλήλους του γεωτρύπανου μας Φατίχ και όσων εταιρειών συνεργάζονται με την ΤPAO.

Aν αληθεύει η απόφαση αυτή, που παραβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και τους αγνοεί, τότε δεν θα έχει καμία ισχύ για εμάς. Αν έχει συμπεριφερθεί με τέτοιο θράσος να μην έχει κανένας αμφιβολία πως θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση».

Το τουρκικό ΥΠΕξ αφού αναφέρει πως η απόφαση αυτή δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο καθώς δεν έχουν καθοριστεί τα θαλάσσια σύνορα αναφέρει πως η Άγκυρα θα ξεκινήσει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες:  

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

«Δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα αυτές οι κενές  ενέργειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης που έχουν στόχο να σταματήσουμε τις έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας.

Η Τουρκία και για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της αλλά και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά των Τουρκοκυπρίων θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις έρευνες και γεωτρήσεις της όπως τις σχεδιάζει».

Πηγή: eleftherostypos.gr