Βουλή: Συζητήθηκε η προώθηση του ρόλου της γυναίκας με ξένη αντιπροσωπεία

Βουλή: Συζητήθηκε η προώθηση του ρόλου της γυναίκας με ξένη αντιπροσωπεία

Αντηλλάγησαν απόψεις για την προώθηση της μεγαλύτερης και ενεργότερης συμμετοχής των γυναικών

Η προώθηση ενεργότερης συμμετοχής των γυναικών στα πολιτικά δρώμενα και σε θέσεις λήψης αποφάσεων στην Κύπρο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, συζητήθηκαν σήμερα κατά τη συνάντηση γυναικών Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και αντιπροσωπείας της Επιτροπής Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών-Βουλευτών της Κοινοπολιτείας (BIMR CWP) με γυναίκες βουλευτές στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Διαβάστε επίσης: Η Βουλή επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι συμμετείχαν οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, η Αννίτα Δημητρίου και η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ενώ από βρετανικής πλευράς της αντιπροσωπείας ηγείται η πρώην Πρόεδρος BIMR CWP, βουλευτής Joyce Watson και σ’ αυτή συμμετέχουν τα Μέλη της Επιτροπής, βουλευτές, Margaret Mitchell και Rhian Tooley.

Κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις για την προώθηση της μεγαλύτερης και ενεργότερης συμμετοχής των γυναικών στα πολιτικά δρώμενα και σε θέσεις λήψης αποφάσεων στην Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο, με ιδιαίτερη έμφαση στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Οι δύο πλευρές προέβησαν σε αλληλοενημέρωση για την παρούσα κατάσταση στη χώρα τους όσον αφορά στις προσπάθειες προώθησης της ισότητας φύλου σε όλους τους τομείς πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Συζητήθηκαν δε ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες, όπως και την Κοινοπολιτεία, σχετικά με τα ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι πρόσφυγες, οι μονογονεϊκές οικογένειες, τα θύματα βίας και τα θύματα εμπορίας προσώπων.

Πηγή: ΚΥΠΕ