Κατσαδιάζει και ανοίγει την πόρτα εξόδου το ΑΚΕΛ στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Κατσαδιάζει και ανοίγει την πόρτα εξόδου το ΑΚΕΛ στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Χάθηκε η σοβαρότητα λέει σε πρωτοφανή ανακοίνωση κατά βουλευτή του

Του Στέλιου Ξιουρή

Πρωτοφανή αντίδραση που παρατηρείται σε σπάνιες περιπτώσεις καταγράφηκε από το ΑΚΕΛ που με ανακοίνωση του κατσαδιάζει την βουλευτή του κόμματος ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ για την συμμετοχή της στο λαϊκό δικαστήριο, όπως το χαρακτηρίζει που στήθηκε στην χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής. 

Προφανώς το ΑΚΕΛ έγινε δέκτης παραπόνων και συμμερίστηκε την άποψη τόσο του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη όσο και του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΕΣ Κύπρου Κυπριανού, αλλά και του Διευθυντή του Κτηματολογίου Αντρέα Σωκράτους και της λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας κ. Σπηλιωτοπούλου οι οποίοι και δέχθηκαν τα σφοδρά πυρά της κ. Χαραλαμπίδου στο θέμα που ενέγραψε περί ανταλλαγής κρατικής γης με ιδιωτική περιουσία , για την οποία( ανταλλαγή) όπως επισήμανε η βουλευτής του ΑΚΕΛ έγιναν εξόφθαλμες παραβιάσεις της νομιμότητας που αγγίζουν τα όρια του σκανδάλου.

Διαβάστε επίσης: Ο ΕΦΕΤΗΣ: Φεύγει ο Αρχισύντροφος Άντρος από το ΑΚΕΛ…

ΑΚΕΛ: Δεν είσαι δικαστής Ειρήνη

Στην λακωνική ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρεται χαρακτηριστικά « θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαφωνία μας με τον τρόπου που μετατράπηκε η Επ. Ελέγχου της Βουλής σε « λαϊκό δικαστήριο». Τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν το ΑΚΕΛ αλλά ούτε και την Κοινοβουλευτική μας ομάδα. Η Επ. Ελέγχου της Βουλής έχει να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο εφόσον λειτουργεί με σοβαρότητα σε δημοκρατικά πλαίσια και στοιχειώδη σεβασμό προς όλους ».

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις της Newsbomb ΕΔΩ

Η ανακοίνωση – βόμβα του ΑΚΕΛ καταλογίζει μεταξύ άλλων στην βουλευτή του ότι παρουσιάζεται σαν δικαστής με συμπεριφορές που δεν εκφράζουν το κόμμα και έχει απωλέσει την σοβαρότητα της και δεν λειτουργεί σε δημοκρατικά πλαίσια.
Ουσιαστικά το ΑΚΕΛ με την ανακοίνωση του ανοίγει την ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ στην κ. Χαραλαμπίδου και εναπόκειται στην ίδια πλέον αν θα την διαβεί. Πάντως οι παροικούντες στην Εζεκία Παπαιωάννου γνωρίζουν ότι η Ειρήνη Χαραλαμπίδου είναι πλέον ξένο σώμα για το ΑΚΕΛ και ψάχνουν ευκαιρία να την αποπέμψουν από το κόμμα.

Προφανώς και αναγνωρίζουν ότι η κ. Χαραλαμπίδου έχει λαικό έρεισμα , όπως διαφάνηκε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν αλλά για το κόμμα της αριστεράς παίζει σημαντικό ρόλο η σιδηρά πειθαρχία.

Η επίμαχη συνεδρία

Σημειώνεται ότι η χθεσινή συνεδρία της Επ. Ελέγχου όπως σας ενημέρωσε η newsbomb.com.cy, υπό τον τίτλο- επίτιτλο «Τους παρέσυρε το ρέμα των καβγάδων Ειρήνη- Ρίκκο- Πετρίδη και Νομική Υπηρεσία για ανταλλαγή κρατικής γης - Οι γνωματεύσεις εξπρές και τα λαικά δικαστήρια στην Επ. Ελέγχου» ήταν εκ των πλέον θυελλωδών με κατηγορίες από την βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου για διαπλοκή λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας και έκδοση γνωματεύσεων εξπρές , του δικηγορικού γραφείου τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου που χειριζόταν την υπόθεση εκ μέρους εργολήπτη, αλλά και με επικλήσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη για σπίλωση προσώπων και αναφορά περί λαϊκών δικαστηρίων από τον Διευθυντή του Κτηματολογίου.

Πάντως όσοι παρέστησαν στην συνεδρία – μεταξύ αυτών και ο γράφων- διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα πυρά με την ανάλογη σφοδρότητα στους αξιωματούχους εξαπέλυσε η κ. Χαραλαμπίδου ενώ τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Κουλίας όσο και ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης κινήθηκαν σε ηπιότερους τόνους, ενώ υποστηρικτικός στις κρατικές ενέργειες ήταν ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου