ΕΔΕΚ: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει την διακήρυξη των MED7

ΕΔΕΚ: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει την διακήρυξη των MED7

"Τα πρακτικά μέτρα πρέπει να είναι πολύ καλά σχεδιασμένα και, ανάλογα με την αντίδραση της Τουρκίας, σε αυτά να υπάρχει σταδιακή κλιμάκωση και αναβάθμιση"

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ για την διακήρυξη των MED7.

Aυτούσια η ανακοίνωση:

"Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει με προσεκτικούς χειρισμούς να αξιοποιήσει την διακήρυξη των MED7 για προώθηση πρακτικών μέτρων σε βάρος της Τουρκίας Χαιρετίζουμε την Διακήρυξη των MED7 η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική και βρίσκεται προς τη θετική κατεύθυνση. Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει με προσεκτικούς χειρισμούς να αξιοποιήσει την εν λόγω Διακήρυξη με βασικό στόχο την προώθηση και συγκεκριμένων πρακτικών μέτρων πέρα από τις λεκτικές αναφορές.

Διαβάστε επίσης: Τα σημαντικά σημεία του MED7 για την Κύπρο - H επόμενη μέρα

Τα πρακτικά μέτρα πρέπει να είναι πολύ καλά σχεδιασμένα και, ανάλογα με την αντίδραση της Τουρκίας, σε αυτά να  υπάρχει σταδιακή κλιμάκωση και αναβάθμιση. Ανάμεσα στα μέτρα αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνονται: αποκοπή των προενταξιακών κονδυλίων της Τουρκίας, αναστολή της τελωνειακής αναβάθμισης και παγοποίηση των οποιωνδήποτε οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, λήψη πρακτικών μέτρων (κυρώσεων) σε βάρος της Τουρκίας.

Όλα αυτά καθίστανται μια επιβεβλημένη αναγκαιότητα δεδομένων των κατ’ εξακολούθηση προκλητικών δηλώσεων και ενεργειών της Τουρκίας όπως για παράδειγμα και η πρόσφατη συνέντευξη του κ. Τσαβούσογλου."