Μένει ο Άντρος και επιχειρεί να στήσει συμμαχία με ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-Ανοικτό ποιος θα διεκδικήσει Προεδρία

Μένει ο Άντρος και επιχειρεί να στήσει συμμαχία με ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-Ανοικτό ποιος θα διεκδικήσει Προεδρία

Στόχος η αποκαθήλωση ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη από την εξουσία

Του Στέλιου Ξιουρή

Η επιθυμία του είναι ξεκάθαρη και ο εκλογικός στόχος πασιφανής. Τον ομολόγησε και δημόσια οπόταν δεν χωρούν αμφιβολίες για τις προθέσεις του και το μόνο που απομένει είναι να εξευρεθεί η προσφορότερη και αποδοτικότερη μέθοδος για να τον υλοποιήσει. Αναφερόμαστε στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού που σε συνέντευξη του το είπε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. « Πρέπει να φύγει ο Αναστασιάδης».

Προφανώς και όταν μιλούσε για να αποκαθηλωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εννοούσε ότι θα πρέπει να χάσει ο ΔΗΣΥ την εξουσία . Εκτός κι αν μιλώντας για την φυγή Αναστασιάδη, υπονοούσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι υποψήφιος για τον ανώτατο θώκο της Δημοκρατίας για Τρίτη φορά στην καριέρα του!!! Εξάλλου ποτέ δεν πρέπει να αγνοείται η πληροφόρηση του ΑΚΕΛ ή και οι κατ’ ιδίαν συζητήσεις και συνεπαγόμενες ομολογίες των πολιτειακών αξιωματούχων.

Οι πολίτες γνωρίζουν- και είναι εξάλλου αυτονόητο- ότι οι πολιτικοί ηγέτες δεν γρονθοκοπούνται ( λεκτικά) στις συνομιλίες τους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά ελέω και της μακρόχρονης γνωριμίας και ενίοτε φιλίας, εξομολογούνται τις μύχιες επιθυμίες τους ακόμη και στους μεγαλύτερους πολιτικούς τους αντιπάλους

Συμμαχία με ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ

Όπως είναι διαμορφωμένος ο κομματικός χάρτης μόνο με συμμαχίες και συνεργασίες μπορεί να επιτευχθεί η άνοδος στην εξουσία. Αν και θα μεσολαβήσουν οι βουλευτικές εκλογές του 2011, κατά τις οποίες θα διαφανεί η δύναμη του κάθε κόμματος , εντούτοις τα χαρτιά είναι ξεκάθαρα και η τράπουλα αναμένεται να σηκώνει μόνο ελαφρό…ανακάτεμα.

Ο Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού  θα επιχειρήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα να στήσει συμμαχία με ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ ή έστω να προλειάνει το έδαφος για να επιτευχθεί μια τέτοιου είδους συνεργασία. Αναφερόμαστε σε ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ γιατί πλέον Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαρίνος Σιζόπουλος βρίσκονται σε απόλυτη ταύτιση και συμμαχία κάτι που διαφάνηκε ξεκάθαρα στις Ευρωεκλογές …Κάποιες δε πληγές του παρελθόντος κλείνουν εύκολα μπροστά στο δέλεαρ της εξουσίας

Οπόταν ο κ. Κυπριανού με κίνηση προς αυτά τα δυο κόμματα και την εξεύρεση τρόπων συμμαχίας, με απαρχή την διεκδίκηση της Προεδρίας της Βουλής, προσδοκεί ότι θα υλοποιήσει τον προδιαγεγραμμένο στόχο του.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις

Όσον αφορά ποιοι θα καταλάβουν την Προεδρία της Βουλής και αργότερα της Δημοκρατίας είναι θέμα καυτό και δυσεπίλυτο,  αλλά ο κ. Κυπριανού είναι διατεθειμένος να κάνει τις σχετικές παραχωρήσεις.

Φυσικά όλοι οι σχεδιασμοί γίνονται με ορίζοντα την εξασφάλιση των αναγκαίων εδρών και ποσοστών, αλλά η προσδοκία είναι ότι με ισχυρή συμμαχία ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ θα δελεαστούν με τα ανάλογα ανταλλάγματα και άλλα μικρότερα κόμματα.

Μένει ο Άντρος ως Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ

Οι πληροφορίες μας από τους παροικούντες στα άνω δώματα της Εζεκίας Παπαϊωάννου επιμένουν ότι ο Άντρος Κυπριανού θα παραμείνει και μετά το εκλογικό συνέδριο του κόμματος το 2020 στην θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, λόγω επίκλησης εξελίξεων στο Κυπριακό- ΑΟΖ,  αλλά και της επίτευξης του εκλογικού στόχου για εξοστρακισμό ΔΗΣΥ από την εξουσία.

Αν και ηλικιακά μπαίνει σε όριο συνταξιοδότησης, εντούτοις ο κ. Κυπριανού είναι ακμαίος και δραστήριος , όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του στο ΑΚΕΛ, οπόταν οι υποψήφιοι δελφίνοι για ανάληψη των ηνίων του κόμματος της αριστεράς καλύτερα να κάνουν ακόμη λίγη υπομονή.