Οζερσάι: Είχαμε κοινωνική συνάντηση μετά συζύγων με τον κ. Αναστασιάδη

Οζερσάι: Είχαμε κοινωνική συνάντηση μετά συζύγων με τον κ. Αναστασιάδη

Όλα όσα ανέφερε

Είχαν κοινωνική συνάντηση μετά συζύγων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι σχολιάζοντας προηγούμενη δήλωση του εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού για το θέμα.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις μετά την συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου», του οποίου εκτελεί και χρέη «εκπροσώπου», ο κ. Οζερσάι είπε ότι πριν λίγο καιρό «συναντηθήκαμε μαζί με τις συζύγους μας σε κοινωνικό γεύμα. «Δουλέψαμε μαζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μεγάλη περίοδο και γνωρίζω τον Αναστασιάδη γι’ αυτό είναι φυσιολογικό να βρισκόμαστε μαζί με τις συζύγους μας. Το έκαναν θέμα, λυπάμαι γι’ αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεμεσός: Άρπαξε 7χρονο και εξαφανίστηκε - Την ψάχνουν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
 
Ενημέρωσε είπε, όπως άρμοζε τον «πρωθυπουργό» και το «υπουργικό συμβούλιο» λέγοντας ότι και ο κ. Ακιντζί είχε συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα πριν κάποιο διάστημα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ αλλά αυτόν ως «υπουργό» δεν τον ενημέρωσε κανείς.
 
O κ. Οζερσάι ανέφερε επίσης ότι όταν ο Μουσταφά Ακιντζί πρότεινε για στρατηγική συμφωνία το έγγραφο Γκουτέρες (πέρυσι τον Απρίλιο) ο ίδιος το έμαθε από τον Τύπο και όχι από τον Τ/κ ηγέτη. Ανέφερε επίσης ότι ο Τ/κ ηγέτης είχε μοιραστεί με τον (Ε/κ) συνομιλητή του χάρτη (στο Μοντ Πελεράν 1) στο πλαίσιο των συνομιλιών, χωρίς να γνωρίζει η «κυβέρνηση», που δεν είχε εμπλακεί σε αυτόν, ούτε και η «βουλή».
 
Δεν θεωρώ ότι είναι και πολύ υγιής η προσέγγιση να κάνεις παράπονο επειδή δεν σου δόθηκε πληροφόρηση για το περιεχόμενο ενός κοινωνικού δείπνου, πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι λέγοντας ότι παρέθεσε δύο τρία παραδείγματα που ο κ. Ακιντζί δεν ενημέρωσε τον «υπεξ». Το να παίρνει (ο κ. Ακιντζί) όχι το άτομο που ήταν στο γεύμα για να ρωτήσει αν αυτό έγινε ή όχι, αλλά τον «πρωθυπουργό» και μετά να κάνει δημόσια δήλωση, είναι ένα στοιχείο προς αξιολόγηση, πρόσθεσε ο Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι δημιουργήθηκε η εντύπωση πως έγινε κάτι στα κρυφά, ρωτήθηκε ο ίδιος ως «υπεξ» και δεν απάντησε, πράγμα που θεωρεί – όπως είπε – «εκτός κρατικών θέσμιων και σοβαρότητας», όπως ακριβώς ανέφερε και ο Μπαρίς Μπουρτζιού.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις του Newsbomb ΕΔΩ
 
Οι επαφές του το περασμένο διάστημα, συνέχισε, είχαν ως αποτέλεσμα την παράδοση των καταζητουμένων για φόνο «και αν αυτός είναι λόγος ανησυχίας, αυτό μας λυπεί». Κάποια αποτελέσματα, ανέφερε, γίνονται με ανεπίσημες επαφές και κρυφούς χειρισμούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ