Το «στερνό αντίο» στον άνθρωπο και πολιτικό Δ. Χριστόφια

Το «στερνό αντίο» στον άνθρωπο και πολιτικό Δ. Χριστόφια

Πλήθος κόσμου στην κηδεία - Ποιοι θα είναι εκεί

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το «στερνό αντίο» στον άνθρωπο και πολιτικό Δημήτρη Χριστόφια θα πουν σήμερα η οικογένεια, πολιτική ηγεσία και πλήθος κόσμου. Στις 17:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο,  θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία με τιμές εν ενεργεία Προέδρου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Υπουργών, κρατικών αξιωματούχων και άλλων επίσημων. Παρόντας στην κηδεία θα είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ξένοι Πρέσβεις.
 
 
Απ ‘εκεί και πέρα στην κηδεία, θα βρεθούν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ από την Ελλάδα, του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, του Ευρωπαϊκού Κομμουνιστικού Κόμματος, του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας. Επίσης, θα βρεθεί στην κηδεία εκπρόσωπος της  Ευρωπαϊκής Ομάδας Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο. 
 
 
 
Η ταφή θα τελεστεί στο  Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας. Από τις 09:00 μέχρι τις 15:00 το απόγευμα η σορός του Δημήτρη Χριστόφια θα τεθεί για λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ. Σημειώνεται ότι το βιβλίο συλλυπητηρίων στα Γραφεία του ΑΚΕΛ θα είναι στη διάθεση του κοινού μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης.
 
Πομπή νεολαίας
 
Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο, η ΕΔΟΝ, (ο Δημήτρης Χριστόφιας) διετέλεσε Γενικός Γραμματέας θα πραγματοποιήσει πομπή νεολαίας στις 15:30 μέχρι τον Ιερό Ναό της Θεού Σοφίας. Για την κηδεία θα υπάρχουν λεωφορεία από Λεμεσό, Λάρνακα και ελ. Αμμόχωστο (Δερύνεια).