ΠτΔ: Η καταπολέμηση των εξαρτησιογόνων ουσιών προωθείτε μέσα από την αθλητική ιδέα

ΠτΔ: Η καταπολέμηση των εξαρτησιογόνων ουσιών προωθείτε μέσα από την αθλητική ιδέα

Αναφέρθηκε, εκτενώς στις δράσεις που αναλαμβάνονται για αντιμετώπιση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών

Μέσα από τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και την προώθηση της αθλητικής ιδέας μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα για πρόληψη και καταπολέμηση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Διαβάστε επίσης: Κριστιάν Καμπόν: Επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Κύπρου σε θέματα ΑΟΖ

Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής στο Προεδρικό Μέγαρο, του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων, για την ανάπτυξη κοινών δράσεων στον τομέα του αθλητισμού στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς αποτελούν «ένα ευρύτατο συνδυασμό παραγόντων, με στόχο την προώθηση της αθλητικής ιδέας και με στόχο πάντα την πρόληψη και καταπολέμηση εξαρτησιογόνων ουσιών με ανάδειξη της σημασίας της εμπλοκής των νέων στον αθλητισμό».

Σημείωσε ότι η υπογραφή του Πρωτοκόλλου αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία ανάμεσα στις δράσεις που αναλαμβάνονται και είναι ένα από τα πολλά που πρέπει να πράξουμε λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση που παρουσιάζεται στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. «Μόνο μέσα από τη συνεργασία όσων εμπλέκονται μπορούμε να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, τουλάχιστον να μειώσουμε κάθετα ή να αποτρέψουμε ή να αναχαιτίσουμε την παρατηρούμενη τάση», τόνισε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε επίσης ότι «αυτό το οποίο σήμερα ολοκληρώνεται είναι μια καλή αρχή για να δούμε πώς ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και στην απεξάρτηση».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Από πλευράς του, ο Σύμβουλος του Προέδρου για τον Αθλητισμό και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Φοίβος Ζαχαριάδης είπε ότι για πρώτη φορά υπογράφουν πρωτόκολλο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, επισημαίνοντας το άμεσο ενδιαφέρον του ιδίου του Προέδρου και της Κυβέρνησης για το θέμα.

Αναφέρθηκε, επίσης, εκτενώς στις δράσεις που αναλαμβάνονται για αντιμετώπιση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι θα υπάρξει πρόγραμμα εκπαίδευσης των προπονητών ώστε να βοηθούν τους αθλητές σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ στις 25 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί συνέδριο με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό και την Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι το συνέδριο εντάσσεται στην ευρωπαϊκή εβδομάδα ΚΟΑ και σε αυτό θα συμμετάσχουν ακόμα πέραν των 600 καθηγητών φυσικής αγωγής, προπονητές και άλλοι.

Στην τελετή παρόντες ήταν ο Υπουργός Άμυνας, ο Υπουργός Παιδείας και εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων.

Πηγή: ΚΥΠΕ